Direktorica Medicorja o Bavčarju tudi z nadzorniki in inšpekcijo

Direktorica Medicorja Metka Zorc zavrača očitke, da v bolnišnici “skriva” Igorja Bavčarja, ki bi moral na prestajanje zaporne kazni, in vztraja, da je ta resno bolan. To je v četrtek pojasnila tudi nadzornikom Medicorja, ki jo po njenih besedah pri delu podpirajo, nepravilnosti pa naj ne bi zaznal niti zdravstveni inšpektorat.

Direktorica Medicorja Metka Zorc zavrača očitke, da v bolnišnici “skriva” Igorja Bavčarja, ki bi moral na prestajanje zaporne kazni, in vztraja, da je ta resno bolan.  Foto: J. Arko
Direktorica Medicorja Metka Zorc zavrača očitke, da v bolnišnici “skriva” Igorja Bavčarja, ki bi moral na prestajanje zaporne kazni, in vztraja, da je ta resno bolan.  Foto: J. Arko

LJUBLJANA > Metka Zorc je pojasnila, da je v četrtek zvečer sklicala nadzornike Medicorja, da jim pojasni situacijo. Za to se je odločila, ker so se v javnosti pojavljali očitki, da je članica SDS in da v bolnišnici skriva Igorja Bavčarja. “Nisem članica nobene politične stranke in nikogar ne skrivam,” je zatrdila. Dejala je, da so nadzorniki njenim pojasnilom verjeli, se strinjali z njenim delom in ugotovili, da je ravnala popolnoma pravilno.

Medicor so v četrtek obiskali tudi zdravstveni inšpektorji, ki so zaradi informacij v medijih pregledali Bavčarjevo zdravstveno dokumentacijo. Zorčeva poudarja, da so pregledali vso dokumentacijo, in je prepričana, da nepravilnosti niso našli. Tudi v zapisniku inšpektorji niso nakazali, da bi lahko bilo karkoli narobe, je dodala.

Iz zdravstvenega inšpektorata pa so sporočili, da so v Medicorju po uradni dolžnosti, na podlagi poročanja medijev, začeli z zbiranjem informacij o dejstvih in okoliščinah morebitne storitve prekrška po zakonu o pacientovih pravicah. Ker postopek še poteka, več informacij še ne morejo posredovati.

O Bavčarjevem zdravstvenem stanju Zorčeva podrobnih informacij ne daje, pravi le, da je ta resno bolan.

Bavčar, ki bi v torek moral začeti prestajati zaporno kazen na Dobu, namreč tja ni prišel zaradi hospitalizacije v izolskem Medicorju. Bolnišnico so v sredo obiskali tudi policisti, ki pa se po pogovoru z Zorčevo za Bavčarjevo privedbo niso odločili. Odredba za privedbo nekdanjega predsednika uprave Istrabenza v zapor sicer ostaja v veljavi, Bavčar pa je medtem vložil novo prošnjo za odlog prestajanja kazni.

STA


Najbolj brano