Dijak posnel spolni odnos na šoli, grozi mu eno leto zapora

Na družabnih omrežjih je zaokrožil videoposnetek spolnega odnosa med ravnateljem in učiteljico, ki se je v ponedeljek zgodil v kabinetu ene od mariborskih srednjih šol. Video je posnel dijak in ga objavil na spletu.

MARIBOR > "Šokirana sem. To je nedopustno in nezakonito slikovno snemanje in to je hudo kaznivo dejanje, podobnega primera pri nas se ne spomnim. Je pa vprašanje, kako bo mogoče najti tistega, ki je to posnel," je za Žurnal24.si povedala nekdanja informacijska pooblaščenka Nataša Pirc Musar. Po kazenskem zakoniku je zagrožena denarna kazen ali zapor do enega leta, se pa pregon začne le, če ga zahteva oškodovanec.

Po pisanju Slovenskih novic naj bi v dopoldanskem času oba policiji prijavila kaznivo dejanje.

"Čeprav se je to zgodilo v šoli, ki sicer ni domača kopalnica ali spalnica, spada to v prvi krog zasebnosti, drugače bi bilo le, če bi to počela na glavnem trgu. Kabinet ali ravnateljeva pisarna ni javen kraj v smislu, da bi lahko tja postavili kamero in snemali vse, kar se tam počne. Če bi bila ravnatelj, bi od medijev zahtevala umik teh fotografij in od Youtuba ter drugih portalov umik posnetkov, je pa to zelo problematično, ker ima dostop do računa le tisti, ki je zadevo objavil," je še povedala Pirc Musarjeva za Žurnal24.si.

NR


Najbolj brano