Detektivi preverjajo tudi alkoholiziranost zaposlenih na RTVS

Vse več javnih zavodov in državnih podjetjij najema zasebne detektive za preverjanje svojih zaposlenih. Ti med drugim preverjajo, ali so zaposleni med delovnim časom pijani, obravnavajo pa tudi sumljive primere bolniškega staleža in kraje.

Fotografija je simbolična.
Fotografija je simbolična. 

LJUBLJANA > RTV Slovenija je detektivu Tiborju Tajnšku od leta 2011 plačal 11.500 evrov za to, da je preverjal alkoholiziranost zaposlenih na delovnem mestu in zlorabe bolniškega staleža, poroča Žurnal24.si.

Lani in leto pred tem je opravil dva nadzora zlorab odsotnosti z dela zaradi bolezni ali poškodbe, v nobenem primeru ni odkril kršitev.

V minulih štirih letih je opravil tudi deset preizkusov alkoholiziranosti na delovnem mestu. Leta 2011 je bilo teh preizkusov sedem, ugotovil je eno kršitev, zaradi česar je RTV Slovenija zoper zaposlenega pisno opozorila in začela postopek pred redno odpovedjo pogodbe o zaposlitvi. Letos pa je na delovnem mestu odkril enega pijanega. "Ker je bil delavec predhodno že pisno opozorjen, mu je bila redno odpovedana pogodba o zaposlitvi," so za Žurnal24.si povedali na RTVS.

Pošta Slovenije od leta 2010 sodeluje z dvema detektivskima agencijama, ki med drugim preverjata zlorabe pravic do zadržanosti z dela in povračila stroškov prevoza. Koliko primerov so v tem času odkrili niso sporočili, so pa za storitve detektivov v tem času porabili18.000 evrov, še piše spletni portal.

NR


Najbolj brano