Decembra nova vloga za subvencijo vrtca le v primeru preteka enega leta

Ministrstvo za delo opozarja, da glede na zadnje spremembe socialne zakonodaje pravica do znižanega plačila vrtca velja za obdobje enega leta. Samo tisti, ki jim pravica poteče v decembru, morajo za nadaljnjo subvencijo vrtca še v tem mesecu vložiti novo vlogo, da bi jim bila pravica lahko priznana od 1. januarja 2015.

Samo tisti, ki jim pravica  do znižanega plačila vrtca poteče v decembru, morajo za nadaljnjo subvencijo  še v tem mesecu vložiti novo vlogo, da bi jim bila pravica lahko priznana od 1. januarja 2015. Foto: Alenka Tratnik
Samo tisti, ki jim pravica do znižanega plačila vrtca poteče v decembru, morajo za nadaljnjo subvencijo še v tem mesecu vložiti novo vlogo, da bi jim bila pravica lahko priznana od 1. januarja 2015. Foto: Alenka Tratnik

LJUBLJANA > Iz informacijskega sistema centrov za socialno delo je razvidno, da polovici vseh upravičencev do znižanega plačila vrtca ta pravica poteče decembra, vsi ostali pa imajo pravico priznano še naprej, navaja ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Na ministrstvu so z namenom, da starši ne bi po nepotrebnem vlagali vlog za subvencijo vrtca ali da ne bi pozabili na oddajo vloge, če jim pravica poteče, pripravili aplikacijo za vpogled v podatke o pravicah iz javnih sredstev. Dostop do aplikacije je mogoč s spletne strani ministrstva https://emddsz.gov.si/iscsd2_vppjs/.

Upravičenci lahko s pomočjo spletne aplikacije preverijo, kdaj potečejo določene pravice oziroma do kdaj veljajo njihove odločbe.

STA


Najbolj brano