Danes zadnji rok za oddajo vlog za Zoisovo štipendijo za dijake

Dijaki lahko samo še danes oddajo vlogo za dodelitev ali nadaljnje prejemanje Zoisove štipendije za letošnje šolsko leto. Rok za oddajo vloge za študente pa je 7. oktober.

Osnovna višina štipendije za dijake je 120 evrov za šolanje v 
Sloveniji in 240 evrov za šolanje v tujini. Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Osnovna višina štipendije za dijake je 120 evrov za šolanje v Sloveniji in 240 evrov za šolanje v tujini. Foto: Zdravko Primožič/Fpa

LJUBLJANA > Štipendist je upravičen do nadaljnjega prejemanja štipendije, če v vsakem naslednjem šolskem letu izpolnjuje vse pogoje po zakonu o štipendiranju oziroma, če je uspešno zaključil letnik in se vpisal v višjega. Prav tako mora izkazati ustrezen izjemni dosežek, z ustrezno povprečno oceno pa tudi uspeh.

Srednješolci, ki se izobražujejo v tujini, morajo priložiti tudi potrdilo o vpisu. Za uveljavljanje katerega od dodatkov k štipendiji morajo vlogi priložiti tudi ustrezna dokazila.

Dijaki morajo vlogo z dokazili poslati priporočeno ali vložiti osebno na naslov Javnega sklada za razvoj kadrov in štipendije. Dokumentacija v zvezi s pozivom in razpisom je na voljo na spletnih straneh sklada.

Osnovna višina štipendije za dijake je 120 evrov za šolanje v Sloveniji in 240 evrov za šolanje v tujini. Do dodatka za bivanje v višini 80 evrov so upravičeni, če so od kraja šolanja oddaljeni najmanj 25 kilometrov in za najemnino v kraju šolanja plačujejo najmanj 65 evrov. Štipendisti s posebnimi potrebami pa lahko dobijo dodatek v višini 50 evrov.

Skupna višina razpisanih sredstev znaša 2,8 milijona evrov, in sicer 2,5 milijona za dijake in 300.000 evrov za študente.

STA


Najbolj brano