Danes v Ljubljani Marihuana marš in Hašišarska fronta

V Ljubljani bosta danes potekala dva dogodka s pozivom k legalizaciji konoplje. Študentska organizacija Univerze v Ljubljani bo že dvanajstič priredila Marihuana marš, ki bo tokrat v Študentskem kampusu. Študentska Iskra pa bo na Kongresnem trgu priredila Hašišarsko fronto.

Fotografija je simbolična. Foto: Pu Koper
Fotografija je simbolična. Foto: Pu Koper

LJUBLJANA > Marihuana marš bo potekal v obliki festivala kulture konoplje, na katerem bodo nagovorili nepoznavanje in nerazumevanje konoplje in subkultur, ki so se razvile v povezavi z njo, so sporočili organizatorji.

Osrednji del dogodka bo popoldne na malem prizorišču Študentskega kampusa. Udeleženci bodo lahko poslušali predavanja in okrogle mize na temo prepovedanih drog. Obravnavali bodo učinke represije, ki jo čutijo zaradi prepovedi uživanja konoplje. Med temami pa bosta tudi konoplja v preventivi ter varna in učinkovita uporaba zdravilne konoplje.

Zvečer se bodo zvrstili koncerti skupin Elvis Jackson, Red Five Point Star, General Woo i Funksteri. Vstopnina za večerni koncert je pet evrov v predprodaji oziroma sedem evrov na vhodu. Po festivalu bo za najbolj vztrajne v Klubu K4 brezplačen After party Marihuana marš.

V Študentski Iskri nasprotujejo ravnanju študentske organizacije, ki bo Marihuana marš pripravila v "neobljudenem Študentskem kampusu". Na tak način je po njihovi oceni protestnemu dogodku onemogočeno poseganje v javni prostor, s čimer izgublja politično sporočilnost.

Nasprotujejo tudi temu, da bo del dogodka plačljiv. To je po njihovi oceni nesprejemljivo za politično manifestacijo in kaže, da je motiv za organizacijo dogodka "predvsem promocija kampusa in podjetij študentskih funkcionarjev".

Tudi na Hašišarski fronti bodo imeli popoldne predavanja, in sicer o celostnem zdravljenju s konopljo in o prepovedi konoplje. Zvečer pa organizirajo glasbene nastope Astrid Lindgren in Prismojenih profesorjev bluesa.

STA


Najbolj brano