Danes konec vročinskega vala - prihajajo nalivi, morda tudi toča

Niz vročih dnevov bodo danes prekinili nalivi, napovedujejo v Agenciji RS za okolje in opozarjajo, da lahko popoldne in zvečer nastanejo krajevna neurja z močnimi nalivi, sunki vetra in udari strel. Ni izključena niti toča.

Popoldne in zvečer se po vsej Sloveniji obetajo takšni prizori. 
Možen je tudi pojav toče, Foto: Leo Caharija
Popoldne in zvečer se po vsej Sloveniji obetajo takšni prizori. Možen je tudi pojav toče, Foto: Leo Caharija

SLOVENIJA > “Popoldne in zvečer lahko ob močnejših nalivih v večjem delu države tudi hitro narastejo manjši vodotoki in hudourniki, Možna so razlivanja ob strugah," na svoji spletni strani opozarja Arso.

Temperature po Sloveniji se bodo danes povzpele do 33 stopinj Celzija, na jugovzhodu tudi do 35 stopinj. Noč bo sprva oblačna in deževna, ob morju bo še grmelo, do jutra pa bodo padavine ponehale.

Napoved za jutri kaže sprva pretežno oblačno vreme, nato se bo zjasnilo. Petek bo že večinoma sončen, tudi v soboto bo poletno in spet bolj vroče. V nedeljo po po oceni meteorologov sprva še sončno in vroče, popoldne in zvečer pa se bodo od severa začele pojavljati nevihte, ki bodo v noči na ponedeljek zajele večji del Slovenije. “V prihodnjem tednu kaže na dokaj sončno poletno vreme, a povsem brez vročinskih neviht, kot kaže, ne bo šlo,” napovedujejo v Arsu. NR


Najbolj brano