Danes bo velika toplotna obremenitev

Na agenciji za okolje napovedujejo, da bo danes na Primorskem in v večjih mestih velika toplotna obremenitev, v prihodnjih dneh pa se bo toplotna obremenitev stopnjevala tudi drugod po državi.

Vremenoslovci za danes napovedujejo, da bodo najvišje 
dnevne temperature dosegle 34 stopinj Celzija, na Primorskem do 36. Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Vremenoslovci za danes napovedujejo, da bodo najvišje dnevne temperature dosegle 34 stopinj Celzija, na Primorskem do 36. Foto: Zdravko Primožič/Fpa

LJUBLJANA > Kot so zapisali ob novem vročinskem valu, ki bo po napovedih vremenoslovcev trajal vsaj do druge polovice prihodnjega tedna, so vozniki ob visokih temperaturah še bolj obremenjeni in utrujeni, njihova zbranost in strpnost pa sta manjši. Zato jim med drugim svetujejo, da se na pot odpravijo zgodaj zjutraj ali pozno ponoči.

Vremenoslovci za danes napovedujejo, da bodo najvišje dnevne temperature dosegle 34 stopinj Celzija, na Primorskem do 36.

S tem se ne bodo izognili le visokim temperaturam, temveč tudi gostemu prometu, opozarjajo pred bližnjim konec tedna, ko so v času poletne sezone slovenske ceste prometno še bolj obremenjene.

Na javni agenciji za varnost prometa vsem, ki se odpravljajo na pot, tudi svetujejo, da imajo s seboj dovolj brezalkoholne pijače, za večje ugodje in boljšo zbranost pa lahko poskrbijo s primernim hlajenjem v vozilu. Pri tem naj razlika med zunanjo temperaturo in temperaturo v avtomobilu raje ne presega sedmih stopinj Celzija.

Vozniki naj na daljših poteh načrtujejo dovolj odmora med vožnjo. Velja pa tudi poziv, naj vožnjo prilagodijo razmeram na cesti ter upoštevajo omejitve hitrosti in varnostno razdaljo. Še posebej morajo biti pozorni na pešce, kolesarje in motoriste.

STA


Najbolj brano