Daljši zastoji na slovenskih in hrvaških cestah ter mejnih prehodih

Na slovenskih in hrvaških cestah so gneče z zastoji. Na gorenjski avtocesti je pred predorom Karavanke že okoli šestnajstkilometrska kolona, gneča je podravski avtocesti, na primorski avtocesti in obalnih cestah. Daljše čakalne dobe so na mejnih prehodih. Na Dragonji vozniki za izstop čakajo kar dve uri in pol, v Sečovljah eno uro.

 Foto: Rok Muhič
Foto: Rok Muhič

LJUBLJANA > Gneča in zastoji so na primorski hitri cesti med razcepom Srmin in priključkom Koper-center proti Izoli.

Zaradi nadzora prometa na avstrijski strani predor Karavanke občasno zapirajo, zato na prometnoinformacijskem centru priporočajo voznikom, naj v smeri proti Kranjski Gori uporabijo izvoz Radovljica. Za voznike osebnih vozil je proti Avstriji obvoz možen preko prelazov Ljubelj ali Korensko Sedlo. Zastoj je tudi na avstrijski strani predora Karavanke proti Sloveniji.

Tudi na Hrvaškem je na avtocestah iz notranjosti države proti morju povečan promet. Prav tako je gost promet na avtocesti A3 od meje s Slovenijo na Obrežju proti Lipovcu. Na avtocestah se občasno pojavljajo krajši zastoji, zato hrvaški avtoklub svetuje voznikom, naj držijo varnostne razdalje. Pred cestninsko postajo Lučko na avtocesti Split-Zagreb se zastoji vijejo v obe smeri. V smeri proti Zagrebu je okoli enajstkilometrska kolona, v smeri proti Splitu pa petkilometrska in se razpoteza že na zagrebško obvoznico. Zaradi povečanega prometa proti istrskim mejnim prehodom s Slovenijo je nastal zastoj tudi na Istarskem ipsilonu. Dolg je približno pet kilometrov. Čaka se tudi na Krku. Pred mostom za na kopno je štirikilometrska kolona vozil, za vstop na otok pa kilometrska.

Prav tako na koncu podravske avtoceste in naprej proti glavni cesti do mejnega prehoda Gruškovje, kjer vozniki za vstop v državo čakajo 45 minut in za izstop 40 minut. Manj obremenjeni mejni prehodi so Dobovec, Zavrč ali Središče ob Dravi.

Zastoj je na cestah Draženci-Podlehnik-Gruškovje ter na obalnih cestah Koper-Šmarje-Dragonja, Lucija-Sečovlje, Gračišče-Sočerga.

Najdaljše čakalne dobe so na mejnih prehodih za izstop iz države. Na Dragonji za izstop čakajo dve uri in pol, za vstop eno uro. V Sečovljah za izstop in vstop eno uro, na mejnem prehodu Sočerga pa vozniki za izstop čakajo eno uro in 15 minut.

STA


Najbolj brano