DUTB v prihodnjih dneh v prodajo nepremičnin

Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB) bo v prihodnjih dneh prek konzorcija nepremičninskih družb, med njimi je avstrijski REM, prodajala nepremičnine v svoji lasti, poroča današnji Dnevnik. Eno od dveh glavnih meril za izbor je bila višina provizije pri prodaji, računsko sodišče pa bo opravilo revizijo javnega naročila DUTB.

 Foto: Thierry Monasse
Foto: Thierry Monasse

LJUBLJANA > DUTB je aprila objavila javno naročilo za posredovanje pri prodaji nepremičnin, na katerih je vknjižena zastavna pravica DUTB. Gre predvsem za posredovanje pri prodaji nepremičnin, ki so v stečajnih ali drugih insolvenčnih postopkih.

Število nepremičnin, ki se bodo prodajale, po navedbah DUTB ni znano, po poročanju Dnevnika pa naj bi po nekaterih ocenah šlo za okoli 2000 nepremičnin, vrednost javnega naročila pa je ocenjena na 800.000 evrov.

V DUTB so do 1. junija na javnem razpisu prejeli dve ponudbi. Prvo je pripravil konzorcij ljubljanskih nepremičninskih družb ABC nepremičnine ter Mreže nepremičnin in Metropole IN. V drugem konzorciju pa so ljubljanska Nepremičninska družba kot vodilni partner, družba REM Immobilienmakler GmbH & CO KG s sedežem na Dunaju in ptujska družba Nepremičninske storitve.

DUTB je izbral slednjega, Dnevnik pa izpostavlja, da so to storili kljub temu, da je njihova provizija od tri- do devetkrat višja od neizbranega konzorcija.

Predsednik računskega sodišča Tomaž Vesel postopka javnega naročanja sicer ne more komentirati, po njegovem mnenju pa so zelo vprašljive tudi reference izbranega konzorcija o številu sklenjenih poslov pri prodaji nepremičnin na avstrijskem trgu.

STA


Najbolj brano