DUTB pregleduje ponudbe za terjatve, nadaljuje prodajo

Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB) po torkovem izteku roka za ponudbe za nakup terjatev preverja izkazan interes in si pridržuje pravico do zaključka pogajanj z investitorji, ki so oddali ponudbe do izteka roka, so danes sporočili iz DUTB.

Družba za upravljanje terjatev bank po torkovem izteku roka za ponudbe za nakup terjatev preverja izkazan interes in si pridržuje pravico do zaključka pogajanj z investitorji..  Foto: STA
Družba za upravljanje terjatev bank po torkovem izteku roka za ponudbe za nakup terjatev preverja izkazan interes in si pridržuje pravico do zaključka pogajanj z investitorji..  Foto: STA

LJUBLJANA > Prodajo terjatev bodo nadaljevali, novega roka pa za zdaj ne bodo postavili.

V torek opolnoči se je iztekel rok za oddajo ponudb za nakup terjatev, ki so bile prenesene na DUTB in jih je DUTB zainteresiranim kupcem ponudila 3. februarja. Na seznamu so bile terjatve do 23 podjetij v skupni vrednosti 670,3 milijona evrov. DUTB je rok postavila, da bi preverila interes na trgu za posamezne terjatve.

“DUTB bo preverila izkazani interes in si pridržuje pravico do zaključka pogajanj z investitorji, ki so oddali ponudbe do izteka roka. Ob tem bo DUTB z vso resnostjo obravnavala tudi morebitne ponudbe, ki bodo oddane po pretečenem prvem informativnem roku,” pravijo v DUTB.

Podrobnosti o prispeli ponudbah ne razkrivajo, ker so “informacije o izraženem interesu in oddanih ponudbah občutljive poslovne informacije, ki bi lahko vplivale na odločitve drugih potencialnih ponudnikov”. Nekateri ponudniki so izrecno zahtevali spoštovanje zaupnosti tako obstoja kot vsebine njihovih ponudb, pravijo v DUTB.

Novega roka za ponudbe za zdaj ne bodo določili, lahko pa ga postavijo v prihodnosti, so zapisali in dodali, da pa bodo vseskozi prodajali svoje terjatve in preverjali zanimanje investitorjev zanje.

DUTB je na seznam umestila terjatve, za katere je ocenila, da bi jih bilo verjetno mogoče najhitreje unovčiti. Seznam bo v kratkem dopolnila z novimi informacijami in ga sproti dopolnjevala.

“Z objavo informacij o svojem prodajnem portfelju želi DUTB prispevati k boljšemu razumevanju naložbenih priložnosti možnih kupcev in si hkrati zagotoviti še en način za ugotavljanje zanimanja morebitnih investitorjev,” pravijo v DUTB.

Poudarjajo, da so naprodaj vse terjatve v njenem portfelju ter da bodo v postopkih prodaje vselej zasledovali cilj doseči najboljšo ponudbo in optimalno ceno glede na svoja notranja vrednotenja.

Zainteresirani vlagatelji lahko svoje ponudbe oddajo prek obrazca, ki je objavljen na spletni strani. O razkrivanju dodatnih informacij o posamezni naložbeni priložnosti se bo DUTB dogovarjala z morebitnimi investitorji, ki bodo jasno izrazili zadosten interes, podkrepljen z dokazilom o denarju za nakup premoženja ali terjatev in bodo z DUTB sklenili sporazum o nerazkrivanju podatkov.

DUTB znova poudarja, da morebitne ponudbe za posamezno terjatev ali lastniški delež, kjer že poteka ločen prodajni postopek, v katerem sodeluje DUTB, ne pomenijo prekinitve tovrstnega postopka.

“V primerih, ko že potekajo postopki prodaje, ti tečejo organizirano v skladu z dogovori, pri čemer DUTB dobro sodeluje s predstavniki drugih lastnikov, seveda ob spoštovanju določil prevzemne zakonodaje in upoštevanju poslanstva vsakega posameznega lastnika,” so zapisali.

STA


Najbolj brano