DUTB: Sava ne sme razpolagati z delnicami Save Turizma

V finančni družbi Sava so danes potrdili, da so ponovno lastniki 99,05-odstotnega deleža svoje turistične družbe Sava Turizem, ki jim ga je pred dnevi zasegla DUTB.

 Foto: STA
Foto: STA

LJUBLJANA > Medtem pa v DUTB opozarjajo, da Sava z vrnjenimi delnicami ne sme razpolagati. S tem je sodišče še dodatno zaščitilo premoženje DUTB, pravijo.

Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB) je Savi vse zasežene delnice družbe Sava Turizem v skladu z začasno odredbo ljubljanskega okrožnega sodišča vrnila v ponedeljek. Danes pa je prejela še sklep, v katerem to isto sodišče odreja, da mora KDD hkrati z realizacijo sklepa o začasnem prenosu delnic Save Turizem nazaj na Savo na ustreznih podračunih vpisati tudi zastavni pravici v korist DUTB.

“To pomeni, da je glede zastavnih pravic vzpostavljeno stanje, kakršno je bilo pred vnovčitvijo zapadlih terjatev do Save,” so danes sporočili iz DUTB. Kot dodajajo, je sodišče odredilo tudi, da se Savi prepoveduje odtujitev, obremenitev ali kakršno koli drugo razpolaganje z delnicami Save Turizem. S tem je še dodatno zaščitilo premoženje DUTB, so zapisali.

V DUTB, ki je omenjene delnice zasegla 29. maja, še vedno vztrajajo, da je bil zaseg delnic zakonit in pravilen.

STA


Najbolj brano