Čoklova v. d. generalne direktorice UKC

Svet Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana je na današnji seji imenoval Brigito Čokl za v. d. generalne direktorice UKC, Marijo Pfeifer pa za strokovno direktorico UKC Ljubljana, je po seji povedal predsednik sveta UKC Tomaž Glažar.

Svet Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana je na današnji seji imenoval Brigito Čokl za v. d. generalne direktorice UKC. Foto: STA
Svet Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana je na današnji seji imenoval Brigito Čokl za v. d. generalne direktorice UKC. Foto: STA

LJUBLJANA > Glažar je v izjavi za medije dejal, da noben od članov sveta UKC na sejo ni prišel s kandidatom za v. d. generalnega direktorja. Zato so prevzeli to odgovornost in breme nase ter imenovali Čoklovo, ki je sicer članica sveta UKC.

Čoklova je v izjavi za medije po imenovanju dejala, da dopoldne še ni razmišljala o prevzemu vodenja UKC. To odločitev je sprejela, da bi presegli problem upravljanja v UKC oziroma da ne bi prišli "v položaj, v katerem UKC še ni bil, in si ga glede na svoj pomen in status v Sloveniji ne zasluži. Mogoče je čas za ženske. Dejstvo pa je, da je to čas, ko je kriza največja," je dejala.

Čoklova, ki je podpredsednica sveta UKC, v času ministrovanja Tomaža Gantarja pa je bila državna sekretarka na ministrstvu za zdravje, je dejala, da njeno članstvo v Desus nima nobene zveze z današnjim imenovanjem. Največje slovenske bolnišnice ne namerava voditi kot v. d. več kot tri mesece.

V tem času naj bi tudi izpeljali razpis za generalnega direktorja UKC. Besedilo razpisa naj bi sicer že določili na današnji seji sveta, a mora po Glažarjevih besedah vlada najprej zaključiti postopek imenovanja Andreja Baričiča, ki je 24. novembra odstopil z mesta v. d. generalnega direktorja UKC. Ni pa pri tem odstopil od kandidature za generalnega direktorja, glede katere vlada formalno še ni dala zadnje besede, čeprav so vse koalicijske stranke napovedale, da ga ne bodo podprle.

V nasprotju z Glažarjem in svetom UKC pa očitno na ministrstvu za zdravje menijo, da je z Baričičevim odstopom končana tudi zgodba njegove kandidature za generalnega direktorja. Na ministrstvu so v ponedeljek za STA pojasnili, da ni razloga, da bi ministrstvo dalo predlog imenovanja oziroma neimenovanja na vlado, saj da je Baričič konec novembra odstopil.

STA


Najbolj brano