Civilna zaščita na obmejnih območjih postavlja šotorišča

Pripadniki civilne zaščite (CZ) ob skorajšnjem prihodu večjega števila beguncev v Slovenijo zanje pripravljajo dodatne zmogljivosti. Doslej so na obmejnih območjih postavili več šotorišč, ki bi lahko sprejela po približno 300 ljudi, z dodatnimi posteljami pa so opremili tudi center za tujce v Postojni, je pojasnil poveljnik CZ Srečko Šestan.

Center za tujce v Postojni zdaj lahko sprejme približno 400 
ljudi. Foto: Andraž Gombač
Center za tujce v Postojni zdaj lahko sprejme približno 400 ljudi. Foto: Andraž Gombač

LJUBLJANA > Po besedah Šestana civilna zaščita pomaga tako pri sprejemnih centrih kot tudi pri nastanitvenih enotah. Tako so do tega trenutka s šotori, posteljami in odejami dodatno opremili center za tujce v Postojni, ki zdaj lahko sprejme približno 400 ljudi.

Prav tako so priskrbeli dodatno opremo poleg Policijske postaje Brežice. Tudi tam so postavili šotore in postelje, v katerih bodo begunci lahko počakali na postopek. Podobno, a v še nekoliko večjem obsegu, so storili na Gruškovju. Pripravljeno pa imajo tudi opremo za Lendavo.

Šotore pomaga postavljati 20 ekip tabornikov in skavtov kot pogodbenikov civilne zaščite, ki bodo večjo nastanitveno enoto postavili še na sejmišču v Gornji Radgoni. Prav tako bodo opremili nekdanji hotel Črni les v Lenartu, eno od nekdanjih šol v Mariboru in telovadnico v industrijski coni v Logatcu, v soboto pa še srednjo šolo v Celju, je naštel Šestan.

Na omenjenih lokacijah so poleg prostovoljcev civilne zaščite, ki po Šestanovih informacijah za zdaj nimajo težav zaradi odsotnosti z dela, tudi predstavniki Rdečega Križa in Karitas.

Na Pomurskem sejmu obstaja možnost za začasno namestitev beguncev v treh halah s skupno površino 4740 kvadratnih metrov ter na prostoru pred halami na zunanjem prostoru. Ti prostori bodo na voljo do začetka marca prihodnje leto, je zapisal.

STA


Najbolj brano