Cinven razočaran, a ostaja zainteresiran za Telekom Slovenije

Britanski zasebni naložbeni sklad Cinven je razočaran, ker se s Slovenskim državnim holdingom (SDH) niso uspeli dogovoriti o odprtih vprašanjih, povezanih s prodajo Telekoma Slovenije, vendar ostaja zainteresiran za nakup večinskega deleža največjega slovenskega telekomunikacijskega operaterja, so danes zapisali v sporočilu za javnost.

Britanski zasebni naložbeni sklad Cinven je razočaran, ker se 
s Slovenskim državnim holdingom (SDH) niso uspeli dogovoriti o odprtih vprašanjih, povezanih s prodajo Telekoma 
Slovenije, vendar ostaja zainteresiran za nakup večinskega 
deleža največjega slovenskega telekomunikacijskega operaterja, so danes zapisali v sporočilu za javnost. Foto: STA
Britanski zasebni naložbeni sklad Cinven je razočaran, ker se s Slovenskim državnim holdingom (SDH) niso uspeli dogovoriti o odprtih vprašanjih, povezanih s prodajo Telekoma Slovenije, vendar ostaja zainteresiran za nakup večinskega deleža največjega slovenskega telekomunikacijskega operaterja, so danes zapisali v sporočilu za javnost. Foto: STA

LJUBLJANA > SDH je v ponedeljek sporočil, da ne sprejema dodatnih pogojev, ki jih je Cinven za nakup večinskega deleža Telekoma Slovenije posredoval kot dodatek k zavezujoči ponudbi z dne 20. maja, a je transakcijo še vedno pripravljen zaključiti pod pogoji, ki jih je potrdil nadzorni svet 10. junija.

Cinven je namreč svojo zavezujočo ponudbo dopolnil zaradi zamud v postopkih regulatorne presoje Telekomovega prevzema Debitela in transakcije s hčerinsko družbo One v Makedoniji, ki naj bi vnašale dodatno negotovost.

Cinven je zaradi odločitve SDH razočaran. “Razočarani smo, ker se s SDH nismo uspeli dogovoriti glede odprtih vprašanj, povezanih s transakcijo v Makedoniji. Zato pogoji za sklenitev posla v tem trenutku niso izpolnjeni,” so zapisali.

A vrat Sloveniji kljub temu ne zapirajo. “Še naprej ostajamo zainteresirani za nakup večinskega deleža v družbi Telekom Slovenije in smo v prihodnjih tednih, ko bo več jasnosti glede transakcije v Makedoniji, pripravljeni ponovno oceniti položaj,” so sklenili.

STA


Najbolj brano