Čez en teden o razrešitvi

Izredna skupščina zdravniške zbornice, na kateri bodo odločali o razrešitvi predsednice zbornice Zdenke Čebašek-Travnik, bo v sredo, 15. marca, je pojasnil predsednik skupščine Marko Bitenc. Skupščina ne bo odločala o višini plače predsednice, saj je podpisala pogodbo o zaposlitvi, veljavno s 1. marcem.

Zdenka Čebašek Travnik Foto: STA
Zdenka Čebašek Travnik Foto: STA

LJUBLJANA > Na ponedeljkovi seji skupščinskega sveta so se seznanili z različnimi pobudami za razrešitev Zdenke Čebašek Travnik, o katerih bodo prihodnjo sredo razpravljali in glasovali, je včeraj pojasnil Marko Bitenc.

Med zdravniki je največ prahu dvignila višina plače, ki jo je pričakovala nova predsednica zdravniške zbornice Zdenka Čebašek Travnik. Zaradi tega in domnevnega avtokratskega načina vodenja so jo zapustili trije člani najožje ekipe.

Čebašek Travnikova je na včerajšnji novinarski konferenci dejala, da se glasovanja o nezaupnici ne boji. Po njenem mnenju gre za “pritiske elit”, ki jo hočejo umakniti s tega položaja. Potrdila je, da njena plača znaša 8000 evrov bruto. Razlog za to, da jo nekateri želijo umakniti s položaja predsednice zbornice, vidi tudi v tem, da se bojijo sprememb, ki jih namerava uvesti. To so transparentnost delovanja zbornice, večje vključevanje kliničnih zdravnikov pri zbornici, vključevanje mladih zdravnikov v upravljanje zbornice ter organiziranje pomoči zdravnikom v stiski, je dejala.

Pobudo za glasovanje o razrešitvi so podali štirje regijski odbori zbornice. Čebašek Travnikova je včeraj poudarila, da je želela, da se glasovanje izvede čim prej, da se “konča ta negotovost”. Če bodo izglasovali nezaupnico, Čebašek Travnikova ne ve, kdo bo vodil zbornico, saj ta trenutno nima podpredsednika. NR


Najbolj brano