Ceste proti morju so tudi danes zelo obremenjene

Tudi današnjo soboto zaznamuje gost promet. Na primorski avtocesti, za predorom Dekani v smeri Kopra, promet ovira okvarjeno vozilo. Pričakuje se, da bo primorska avtocesta v smeri proti Kopru tudi sicer danes prometno precej obremenjena, gnečo in zastoje pa je danes pričakovati še na cestah proti turističnim krajem in romarskim središčem, pred predorom Karavanke ter na cestah Lesce-Bled, Koper-Šmarje-Dragonja ter Izola-Portorož-Sečovlje.

Fotografija je simbolična. Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Fotografija je simbolična. Foto: Zdravko Primožič/Fpa

LJUBLJANA > Najbolj bodo obremenjeni mejni prehodi Sečovlje, Dragonja, Starod, Jelšane in Gruškovje. Na Starodu je trenutno čakalna doba za izstop iz države 45 minut, na Dragonji pa eno uro. Na prometno-informacijskem centru zato priporočajo uporabo manjših mejnih prehodov, na primer Sečovlje, Sočerga in Dobovec.

Daljši, približno šest kilometrov dolg zastoj je na podravski avtocesti med Hajdino in Draženci proti Gruškovju in naprej na cesti od Ptuja proti mejnemu prehodu Gruškovje, kjer morajo vozniki za izstop iz države čakati še dodatne pol ure. Zastoji nastajajo tudi na drugih cestah proti Hrvaški.

Tako o gostem prometu z zastoji poročajo s cest Podgrad-mejni prehod Starod, Koper-Šmarje-mejni prehod Dragonja ter ceste proti mejnemu prehodu Jelšane. Prav tako nastaja zastoj na zahodni ljubljanski obvoznici od Brda proti Brezovici ter na gorenjski avtocesti pred cestninsko postajo Hrušica v smeri Karavank.

STA


Najbolj brano