Cerar zaskrbljen glede podatkov o visokih plačah v DUTB

Premier Miro Cerar je v torek v New Yorku odgovarjal na vprašanja v zvezi z visokimi plačami direktorjev Družbe za upravljanje terjatev bank (DUTB) in zatrdil, da bo ukrepal, če se bodo informacije glede previsokih prejemkov, ki so prišle v javnost, izkazale za resnične.

Premier Miro Cerar je v torek v New Yorku odgovarjal na 
vprašanja v zvezi z visokimi plačami direktorjev Družbe za 
upravljanje terjatev bank (DUTB) in zatrdil, da bo ukrepal, če 
se bodo informacije glede previsokih prejemkov, ki so prišle 
v javnost, izkazale za resnične. Foto: STA
Premier Miro Cerar je v torek v New Yorku odgovarjal na vprašanja v zvezi z visokimi plačami direktorjev Družbe za upravljanje terjatev bank (DUTB) in zatrdil, da bo ukrepal, če se bodo informacije glede previsokih prejemkov, ki so prišle v javnost, izkazale za resnične. Foto: STA

NEW YORK > "Od ministra za finance sem zahteval, naj nemudoma s svojimi strokovnimi službami preveri, ali ti podatki držijo. Če se bo izkazalo, da so direktorji slabe banke zaobšli zakon in si izplačevali previsoke prejemke, ali pa v nasprotju z nekim dobrim upravljanjem izplačevali prevelike honorarje, ali celo storili kaj koruptivnega, bomo zoper to zelo ostro ukrepali," je bil odločen premier.

Cerar je prav tako v New Yorku pred dnevi povedal, da bo vlada z direktorji slabe banke opravila po naravni poti, ko jim poteče mandat, vendar pa ne bo čakala, če so informacije resnične. "Tu potem ni čakanja," je dejal in pozval k potrpežljivosti.

"Dokler ne preverim dejstev, o tem ne bi govoril," je na vprašanje ali direktorji slabe banke še vedno uživajo njegovo zaupanje. "Če se bo ugotovilo, da te navedbe držijo, potem je stvar jasna sama po sebi. V tem primeru ni pomembno ali gre za tujca ali Slovenca. Taka oseba ne more upravljati ne slabe banke niti manjšega podjetja," je še dejal.

Minister za finance Dušan Mramor je medtem na DUTB ponovno poslal dopis in zahteval, da se uskladitev plač izvede v celoti. Kot je v torek pojasnil novinarjem, je bila sicer velika večina uskladitev že narejena, manjka pa v delu, ki se nanaša na nagrajevanje za uspešnost.

STA


Najbolj brano