Cerar prepričan v izpolnitev zastavljenih ciljev vlade do konca leta

Vladna ekipa se je sestala na delovnem posvetu, na katerem bo preverila, katere zastavljene prioritete za letos je že izpolnila in katere še mora. Premier Miro Cerar na podlagi pisnih poročil ministrstev ocenjuje, da na projektih intenzivno delajo. Prepričan je, da jih bodo do konca leta končali in zatem dorekli prioritete za prihodnje leto.

Miro Cerar Foto: STA
Miro Cerar Foto: STA

LJUBLJANA > Miro Cerar je v nagovoru na začetku delovnega posveta spomnil, da je z ministri sooblikoval program letošnjih prioritet. Na podlagi pisnih gradiv ministrstev ocenjuje, da so nekateri končani, nekateri v polnem teku, nekateri pa naj bi bili končani do konca leta.

Predsednik vlade pričakuje, da bodo danes odkrito govorili o tem, kje morajo še tesneje medresorsko sodelovati oziroma si morda pomagati, če se kje pojavljajo težave. Po njegovih besedah so koristna podlaga za razpravo poročila ministrstev o izvajanju projektov.

Vlada je med cilji v začetku leta navedla ukrepe v zdravstvu, davčno prestrukturiranje, večjo zaposlenost in poenostavitev administrativnih postopkov. Najtrši oreh, kot kaže, ostaja ureditev razmer v zdravstvu, saj so se čakalne vrste še podaljšale, na kopičenje težav pa opozarjajo tudi koalicijski partnerji.

V preteklih mesecih so razmere v vladni koaliciji večkrat razburkala nesoglasja med koalicijskimi strankami. En tak primer je bilo dogajanje okoli Luke Koper letos poleti.

Cerar je v četrtkovem pogovoru za TV Slovenija na vprašanje, ali interesna omrežja v povezavi z Luko Koper vodijo do SD, spomnil na ravnanje podmladka te stranke, dejal pa je tudi, da sta tako predsednik SD Dejan Židan kot predsednik Desus Karl Erjavec hodila v Luko Koper, čeprav nista ministra, pristojna za to področje. A dokazov za kakršnakoli omrežja nima, je dejal.

STA


Najbolj brano