Cerar obiskal policiste in gasilce

Predsednik vlade Miro Cerar je danes obiskal Policijsko postajo Ljubljana Center in Gasilsko brigado Ljubljana. “Tem službam, ki se tako zelo trudijo za nas, moramo izkazati spoštovanje tudi tako, da jim zagotovimo ustrezne pogoje za delo,” je premier dejal novinarjem po obisku Gasilske brigade Ljubljana.

Predsednik vlade Miro Cerar je danes obiskal Policijsko postajo Ljubljana Center in Gasilsko brigado Ljubljana. Foto: STA
Predsednik vlade Miro Cerar je danes obiskal Policijsko postajo Ljubljana Center in Gasilsko brigado Ljubljana. Foto: STA

LJUBLJANA > Slovenci se dobro zavedamo pomena policistov in gasilcev, vendar žal včasih ne znamo izkazati te hvaležnosti na vse ustrezne načine, je še povedal premier Miro Cerar. Ena od temeljnih nalog vlade je po njegovih besedah, da v prihodnje zagotovi več denarja za učinkovito delovanje uniformiranih in drugih služb, ki pomagajo ljudem v stiski in med drugim vzpostavljajo red in mir v državi.

Vzpostavitev normalnega stanja na teh področjih bo po njegovem pojasnilu mogoče, ko bo celotna država prebrodila zahteven položaj, v katerem se je znašla.

Pomembno imeti ves čas v mislih policiste, ki se soočajo s slabim stanjem v opremljenosti in prešibko kadrovsko strukturo, je dejal Cerar. Takšne šibke točke je mogoče najti tudi pri gasilcih in civilni zaščiti, je opozoril.

Eden od ciljev vlade bo zagotovo, da takoj, ko bo mogoče, na teh področjih začne popravljati stanje. “Na nek način smo to že začeli,” je dejal.

Čeprav tega cilja ne bo mogoče doseči čez noč, je optimist, pravi. “To je del naše države, naše skupnosti, in zato moramo tem službam, ki se tako zelo trudijo za nas, izkazati spoštovanje tudi tako, da jim zagotovimo ustrezne pogoje za delo,” je dejal.

STA


Najbolj brano