Cerar o Telekomu: SDH naj odgovorno izpelje še zadnje dejanje

Premier Miro Cerar je danes v Bruslju v povezavi s postopkom prodaje Telekoma poudaril, da je bilo preveč zamujenih priložnosti, da bi si lahko privoščili še eno, ter nadzorni svet Slovenskega državnega holdinga (SDH) pozval, naj odgovorno izpelje še zadnje dejanje in sprejme odločitev za prodajo.

Premier Miro Cerar je danes v Bruslju v povezavi s postopkom prodaje Telekoma poudaril, da je bilo preveč 
zamujenih priložnosti, da bi si lahko privoščili še eno. Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Premier Miro Cerar je danes v Bruslju v povezavi s postopkom prodaje Telekoma poudaril, da je bilo preveč zamujenih priložnosti, da bi si lahko privoščili še eno. Foto: Zdravko Primožič/Fpa

BRUSELJ > "Menim, da je treba danes odgovorno izpeljati še zadnje dejanje in se odločiti tako, kot je prav, kot narekuje Slovenskemu državnemu holdingu strokovna vest njegovih odločevalcev in kot je tudi ekonomsko upravičeno," je poudaril premier, ki se danes v Bruslju udeležuje vrha EU in Latinske Amerike.

Morebitni odstop nadzornikov pred današnjim odločanjem ali med njim je premier označil kot "skrajno neodgovorno dejanje, ki bi imelo precej hude pravne in odškodninske posledice".

Ne samo, da je v letu in pol postopka razpisa in prodaje nastalo veliko stroškov, pač pa gre tudi za to, da je s samo neodločitvijo pravzaprav sprejeta odločitev o neprodaji, mi pa vemo, da je Telekom v težki situaciji in da nujno potrebuje strateškega lastnika, če želi ostati konkurenčen in preživeti na tem zahtevnem trgu telekomunikacij, je še izpostavil Cerar.

Nadzorni svet SDH bo danes vnovič odločal o prodaji večinskega deleža v Telekomu Slovenije, za katerega je edino ponudbo oddal britanski zasebni naložbeni sklad Cinven. Danes se izteče tudi rok, do katerega Cinven pričakuje odločitev prodajalcev Telekoma, v imenu katerih postopek vodi SDH.

STA


Najbolj brano