Cerar na sestanek povabil tudi SDS

Najverjetnejši novi mandatar in predsednik SMC Miro Cerar je stranki SDS danes poslal vabilo na sestanek oziroma razgovor, ki bi ga želel imeti s predstavnikom te stranke v četrtek dopoldne.

Najverjetnejši novi mandatar in predsednik SMC Miro Cerar je stranki SDS danes poslal vabilo na sestanek oziroma razgovor, ki bi ga želel imeti s predstavnikom te stranke v četrtek dopoldne
 Foto: STA
Najverjetnejši novi mandatar in predsednik SMC Miro Cerar je stranki SDS danes poslal vabilo na sestanek oziroma razgovor, ki bi ga želel imeti s predstavnikom te stranke v četrtek dopoldne  Foto: STA

LJUBLJANA > Kot je navedeno v vabilu, je državotvorna drža strank tako v koaliciji kot v opoziciji ključnega pomena za uspeh države in premostitev krize.

Ob tem so predstavniki SMC v vabilu še spomnili, da bo v petek ustanovna seja DZ, pred njimi pa da so izzivi, ki jih je treba reševati v dobro države.

Sestanek z Mirom Cerarjem, ki bo za pogovor imel na voljo 60 minut, je s predstavnikom SDS predviden za četrtek ob 9. uri na sedežu SMC. V vabilu prosijo tudi, naj v SDS potrdijo termin sestanka oziroma se uskladijo s predstavnikom SMC za odnose z javnostmi Gregorjem Jagodičem. STA od SDS sicer še ni uspela dobiti informacije, ali se bodo sestanka udeležili ali ne.

Cerar sicer s povabljenimi strankami danes nadaljuje drugi krog pogovorov za sestavo vladne koalicije, iz usklajevanj pa je izvzeta le SDS. Tudi ZL je sicer po današnjih pogovorih že napovedala, da bo delovala v opoziciji.

STA


Najbolj brano