Cerar: Zaradi nepravilnosti v postopku mogoče najti vidike objektivne odgovornosti ministrice

Premier Miro Cerar po pogovoru z ministrico Anjo Kopač Mrak glede odvzema otrok starim staršem ugotavlja, da ministrica ne more biti krivdno odgovorna za nezakonitosti, da pa je zaradi nepravilnosti v postopku mogoče najti določene vidike objektivne odgovornosti.

Miro Cerar Foto: STA
Miro Cerar Foto: STA

LJUBLJANA > Od ministrice Anje Kopač Mrakpremier Miro Cerar sicer pričakuje intenzivno delo na popravkih sistema socialne zaščite.

Premier je podprl odločitev ministrice za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, da je po ugotovitvah upravne inšpekcije sprejela odstop direktorja Centra za socialno delo Slovenj Gradec Jurija Šumečnika, so v sporočilu za javnost navedli v Cerarjevem kabinetu.

Ne glede na to je po mnenju predsednika vlade zaradi nepravilnosti v postopku odvzema otrok starim staršem mogoče najti določene vidike objektivne odgovornosti, saj je za zakonito in učinkovito delovanje celotnega resorja pristojen minister. Od ministrice tako premier “zdaj še posebej pričakuje, da se bo pri nadaljnjem delu popravkov in izboljšav sistema delovanja socialne politike in socialne zaščite lotila prednostno in s polno odgovornostjo”.

Ob tem so v njegovem kabinetu poudarili, da Cerar z zaskrbljenostjo spremlja razvoj primera glede odvzema dveh otrok starim staršem in poziva tako ministrico kot vse ostale akterje, da storijo vse, da bodo v največji meri zavarovane predvsem koristi otrok.

Kopač Mrakova, ki jo zaradi tega primera čaka tudi interpelacija, je sicer po pogovoru s Cerarjem ocenila, da uživa njegovo zaupanje. Koalicijski partnerici SMC in Desus pa sta že večkrat izpostavili, da od ministrice pričakujeta odgovore tudi glede drugih vprašanj s področja socialne zaščite.

STA


Najbolj brano