Cerar: Vlada nadaljuje z delom v isti sestavi

Vlada se za zdaj uspešno sooča z vsemi izzivi, zato v letu 2016 nadaljuje v isti sestavi, je po delovnem posvetu vlade, na katerem so ocenili svoje dosedanje delo in postavili prioritete za naprej, povedal premier Miro Cerar. Osrednje vodilo vlade letos je nadaljnje izboljšanje življenjskega standarda ljudi, je dejal in naštel prednostne naloge.

Vlada se za zdaj uspešno sooča z vsemi izzivi, zato v letu 
2016 nadaljuje v isti sestavi, je po delovnem posvetu vlade, 
na katerem so ocenili svoje dosedanje delo in postavili 
prioritete za naprej, povedal premier Miro Cerar. Foto: Daniel Novakovic
Vlada se za zdaj uspešno sooča z vsemi izzivi, zato v letu 2016 nadaljuje v isti sestavi, je po delovnem posvetu vlade, na katerem so ocenili svoje dosedanje delo in postavili prioritete za naprej, povedal premier Miro Cerar. Foto: Daniel Novakovic

LJUBLJANA > Na današnjem delovnem posvetu vlade so po Cerarjevih besedah najprej temeljito pogledali, kaj so storili v letu 2015, ter se nato ozrli v letošnje leto in pogovorili o prioritetah posameznih ministrstev. Na podlagi današnjega posveta in tudi na podlagi individualnih pogovorov s posameznimi ministri so po Cerarjevih navedbah ugotovili, da se vlada zaenkrat uspešno sooča s številnimi izzivi, zato tudi v letu 2016 nadaljujejo v isti sestavi.

Kot je pojasnil, njihovo temeljno vodilo ostaja, da zagotavljajo politično stabilnost in z njo omogočajo vse procese, ki jih vlada vodi v okviru koalicijskega sporazuma.

Osrednje vodilo vlade pri določanju prioritet ministrstev je po njegovih besedah to, da se v letošnjem letu nadalje izboljša življenjski standard ljudi. Tako denimo na področju zdravstva letos pričakuje ključne premike v prenovi zdravstvenega sistema, da bo ta deloval še bolj utečeno in bolj v korist bolnikov, je dejal in omenil, da naj bi se ključni premiki že konec leta poznali pri skrajševanju čakalnih vrst. Omenil je tudi, da so se odločili za vzpostavitev sistema celovite dolgotrajne oskrbe.

Prav tako bodo po Cerarjevih besedah nadaljevali s prizadevanjem za še večjo zaposlenost, poenostavljali bodo administrativne postopke in storili tiste korake, ki bodo javno upravo še bolj približali državljanom. Ključne korake bodo storili tudi na področju pravosodja in širše pravne države, letos bodo tako na zakonski ravni spodbudili zmanjševanje sodnih zaostankov, je napovedal.

Ob tem je med drugim poudaril tudi splošno okoljsko naravnanost vlade, na področju gospodarstva pa bodo po njegovih napovedih nadaljevali z vsemi ukrepi, ki povečujejo konkurenčnost slovenskega gospodarstva.

STA


Najbolj brano