Cerar: Ne morem pristati na nerazumne zahteve

Predsednik vlade Miro Cerar je ob današnjem vladnem obisku Gorenjske v Planici komentiral aktualno politično dogajanje. Na številne kritike, ki letijo na vlado, se je odzval z besedami, da vlada intenzivno dela in da so dosežki jasno vidni. Ocenil je, da se tudi ministri zelo trudijo in poudaril, da ne more pristati na nerazumne zahteve.

Predsednik vlade Miro Cerar Foto: STA
Predsednik vlade Miro Cerar Foto: STA

PLANICA > “Nenavadno veliko kritik se je ta hip nakopičilo na vlado, kar je zanimivo, glede na to, da so vsi gospodarski in tudi socialni indikatorji v smislu razvoja pozitivni,” je dejal Miro Cerar. “Na to lahko samo rečem, da vlada intenzivno dela. Dosežki so zelo jasno vidni. To so prvi razvojni premiki, ki smo si jih zadali in jih Slovenija potrebuje,” je poudaril.

“Mi gremo dalje. Mislim, da tudi ministri, ki so bili sedaj javno bolj pod pritiskom ali kritizirani, delajo, se zelo trudijo na svojih področjih,” je ocenil premier in poudaril, da so naloge sedanjega vlade zelo zahtevne in usmerjene v iskanje rešitev.

Spomnil je, da so se intenzivno pogajali tako s sindikati javnega sektorja kot z občinami. “Z občinami sicer nismo dosegli dogovora, a smo se od avgusta do novembra kar devetkrat sestali s predstavniki združenj občin in intenzivno delali na tem, da bi našli skupen jezik tudi glede vprašanja povprečnine,” je pojasnil Cerar. Dodal je, da je vlada večkrat povišala ponudbo glede povprečnine.

“Vendar smo kot vlada odgovorni za to, da skrbimo za razvoj te države, in ne morem pristati na nerazumne oziroma pretirane zahteve posameznih bodisi sindikatov, občin, delodajalcev. Pred očmi moramo imeti celotno javnofinančno sliko in zagotoviti, da bo lahko država uravnoteženo šla naprej,” je poudaril.

STA


Najbolj brano