Cerar: Baričič ne uživa več podpore SMC

V. d. generalnega direktorja Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana Andrej Baričič po besedah premierja Mira Cerarja ne uživa več podpore SMC. Podpore na vladi, ko bo ta odločala o potrditvi njegovega mandata za mesto generalnega direktorja, ne bo dobil, je napovedal Cerar in kot razlog navedel Baričičeve izjave v zadnjih dneh.

V. d. generalnega direktorja Univerzitetnega kliničnega centra 
(UKC) Ljubljana Andrej Baričič po besedah premierja Mira 
Cerarja ne uživa več podpore SMC. Foto: STA
V. d. generalnega direktorja Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana Andrej Baričič po besedah premierja Mira Cerarja ne uživa več podpore SMC. Foto: STA

LJUBLJANA > Baričič je sicer pri kandidaturi na čelo UKC Ljubljana dobil podporo strokovnega sveta zavoda, za dokončno imenovanje na to mesto pa potrebuje še soglasje vlade. Medtem ko sta koalicijski Desus in SD že dlje časa odločeni, da Baričiča ne bosta podprli, odločitve v SMC doslej še ni bilo.

Baričič je sicer nedavno napovedal, da bo odstopil, če vlada ne bo kmalu dala soglasja k njegovemu imenovanja za generalnega direktorja. Cerar je glede tega pred dobrim tednom dejal, da Baričiča razume, ne more pa pristati na "neke časovne pritiske". Vlada je namreč po njegovih besedah želela prej natančno preučiti očitke na račun Baričiča.

STA


Najbolj brano