Cerar: Vladni pogajalci bodo vložili maksimalen napor za dogovor s sindikati

Vladni pogajalci bodo na ponedeljkovem nadaljevanju pogajanj s sindikati javnega sektorja vložili maksimalen napor v to, da se doseže dogovor o varčevalnih ukrepih za prihodnje leto, je po koalicijskem vrhu novinarjem zagotovil premier Miro Cerar.

Vladni pogajalci bodo na ponedeljkovem nadaljevanju pogajanj s sindikati javnega sektorja vložili maksimalen napor v to, da se doseže dogovor o varčevalnih ukrepih za prihodnje leto, je po koalicijskem vrhu novinarjem zagotovil premier Miro Cerar. Foto: STA
Vladni pogajalci bodo na ponedeljkovem nadaljevanju pogajanj s sindikati javnega sektorja vložili maksimalen napor v to, da se doseže dogovor o varčevalnih ukrepih za prihodnje leto, je po koalicijskem vrhu novinarjem zagotovil premier Miro Cerar. Foto: STA

LJUBLJANA > O podrobnostih Miro Cerar ni želel govoriti, verjame pa, da bosta strani našli kompromisno rešitev.

Kot je v izjavi za medije po dobrih dveh urah sestanka predstavnikov koalicijskih strank, ki sta se ga udeležila tudi minister za javno upravo Boris Koprivnikar in finančni minister Dušan Mramor, pojasnil Cerar, koalicija soglasno zaupa vladni pogajalski skupini.

Ob tem je izpostavil, da imamo zdaj “vzpodbudne ekonomske kazalce”. “Zato se res zavedamo, da je zdaj čas, ko moramo vsi skupaj vložiti maksimalen napor, da skozi prihodnje leto z zadanimi cilji pridemo iz krize in s tem zaživimo normalno,” je dodal premier. Izrazil je pričakovanje, da bodo tudi sindikati “na razumen način” pristopili k pogovorom. Cerar meni, da je socialni dialog na tej ravni nujen, o podrobnostih pa ni želel govoriti.

Na vprašanje, ali je torej vladna koalicija pristala na ultimativni predlog ukrepov sindikalne strani, je predsednik vlade odgovoril, da “ultimat pomeni, da ni pogajanj in pogovorov”. A vlada je po njegovih besedah proti temu, zato nadaljujejo s pogovori in verjamejo, da jim bo uspelo doseči kompromisno rešitev. “Kaj se zgodi, če dogovora ne bo, vsi vemo. Tega si ne v koaliciji ne v vladi ne želimo,” je pristavil.

STA


Najbolj brano