Cerar: SDH nujno potrebuje temeljito prenovo

Situacija s Telekomom Slovenije jasno kaže na to, da t.i. neodvisna institucija Slovenski državni holding (SDH), ki v tem primeru prelaga odgovornost na vlado, nujno potrebuje temeljito prenovo, je bil danes ob robu odprtja predora Markovec jasen predsednik vlade Miro Cerar.

Situacija s Telekomom Slovenije jasno kaže na to, da t.i. 
neodvisna institucija Slovenski državni holding (SDH), ki v 
tem primeru prelaga odgovornost na vlado, nujno potrebuje 
temeljito prenovo, je povedal danes Miro Cerar. Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Situacija s Telekomom Slovenije jasno kaže na to, da t.i. neodvisna institucija Slovenski državni holding (SDH), ki v tem primeru prelaga odgovornost na vlado, nujno potrebuje temeljito prenovo, je povedal danes Miro Cerar. Foto: Zdravko Primožič/Fpa

KOPER > "Zaradi te, polovične neodločitve proti SDH seveda ne bomo ukrepali neposredno. Mislim, da situacija dovolj govori sama zase. Dejstvo pa je, da smo ravnokar zaključili z javnim razpisom za nove nadzornike SDH in zdaj je še veliko bolj očitno, da ta t.i. neodvisna institucija, ki v tem primeru prelaga odgovornost na vlado, nujno potrebuje temeljito prenovo," je dejal Cerar.

Cerar sicer ni želel ugibati o končni odločitvi vlade glede prodaje Telekoma, poudaril pa je, da se vlada ne bo izmikala odločitvi. "Našo odločitev lahko pričakujete v prihodnjih dneh," je zagotovil.

Ponovil je, da je skrajno nenavadno, da je zadeva sploh prišla na vlado, in pojasnil, da naj bi vlado kot skupščino SDH za končno odločitev zaprosili zaradi vprašanja poroštev države in vprašanja, ali gre za strateškega investitorja.

"Res se sprašujem, kako to, da o takih, tudi strokovno obarvanih vprašanjih, ni sposoben odločiti SDH sam. To kaže na precej nenavadno situacijo," je bil kritičen premier Cerar.

Nadzorni svet SDH je namreč po maratonski seji v četrtek pozno zvečer upravi predlagali, naj skliče skupščino in ji predloži v soglasje predlog za prodajo Telekoma. Tako je odločitev o prodaji na vladi kot skupščini SDH.

STA


Najbolj brano