Cerar: Dragonja ne bo kandidat za gospodarskega ministra

Premier Miro Cerar je danes pojasnil, da pričenja s posvetovanji za naslednika Jožefa Petroviča, ki je odstopil z mesta gospodarskega ministra, in ministrice brez listnice Violete Bulc, ki se ji nasmiha funkcija evropske komisarke. O imenih Cerar molči, je pa pojasnil, da nekdanji minister Metod Dragonja ne bo kandidat za gospodarskega ministra.

Premier Miro Cerar (na fotografiji) je dejal, da nekdanji minister Metod Dragonja ne bo kandidat za gospodarskega ministra Foto: STA
Premier Miro Cerar (na fotografiji) je dejal, da nekdanji minister Metod Dragonja ne bo kandidat za gospodarskega ministra Foto: STA

LJUBLJANA > Metod Dragonja po besedah Mira Cerarja kot državni sekretar v njegovem kabinetu opravlja izredno dragoceno delo pri finančni problematiki, tudi v povezavi s privatizacijo in nekaterimi drugimi gospodarskimi težavami. V tej vlogi lahko izjemno koristen v prihodnjih mesecih, zato ga Cerar ne bo predlagal za naslednika ministra Jožefa Petroviča, ki je minuli teden odstopil zaradi očitkov pri njegovem preteklem delu.

S tem je Cerar zavrnil špekulacije v medijih, da bo Petroviča nasledil prav Dragonja, vidni član opozicijske stranke ZaAB.

Cerar bo moral očitno poiskati ustrezno zamenjavo tudi za ministrico brez listnice, pristojno za razvoj, strateške projekte in kohezijo Violeto Bulc. Ta je v ponedeljek uspešno prestala zaslišanje pred pristojnim odborom Evropskega parlamenta za evropsko komisarko.

Predsednik vlade je v današnji izjavi novinarjem po srečanju s svojo poslansko skupino pojasnil, da o ustreznih zamenjavah Bulčeve in Petroviča intenzivno razmišlja. Ko bodo zadeve dokončne v obeh primerih, bodo po njegovih besedah obvestili državni zbor in v predvidenih rokih, upa, dobili čim boljša kandidata za nova ministra.

Kot je dejal, bo opravil resen premislek, da dobi čim boljše kandidate.

Cerar je še zagotovil, da za zdaj delo na obeh resorjih nemoteno poteka.

STA


Najbolj brano