Cerar: Direktor Sove ni vpleten v postopke prodaje Telekoma

Direktor Sove Zoran Klemenčič in njegova soproga nista vpletena v postopke prodaje Telekoma Slovenije, je premier Miro Cerar dejal v odgovoru na poslansko vprašanje poslanca SDS Branka Grimsa. Poslanca je zanimalo, ali je bilo z vidika izogibanja konflikta interesov imenovanja Klemenčiča na čelo Sove ustrezno.

Direktor Sove Zoran Klemenčič in njegova soproga nista 
vpletena v postopke prodaje Telekoma Slovenije, je premier 
Miro Cerar dejal v odgovoru na poslansko vprašanje poslanca SDS Branka Grimsa. Foto: STA
Direktor Sove Zoran Klemenčič in njegova soproga nista vpletena v postopke prodaje Telekoma Slovenije, je premier Miro Cerar dejal v odgovoru na poslansko vprašanje poslanca SDS Branka Grimsa. Foto: STA

LJUBLJANA > Grims je v vprašanju predsedniku vlade poudaril, da ima Klemenčič skupaj s soprogo "izjemno velik" delež v eni od borznoposredniški hiš, hkrati pa vodi Sovo, ki je pristojna za nadzor in zbiranje informacij v zvezi s prodajo podjetij.

"Ne trdim, da je kdorkoli v tem primeru že kršil zakon," je dejal Grims, ob tem pa nadaljeval, da se bo postopek prodaje Telekoma Slovenije doma in v tujini zagotovo ocenjeval z vidika evropskih norm, tudi z vidika morebitnega konflikta interesov, kjer gre "že za sam videz" in ne nujno za dejansko nepravilnost.

"Prav nikjer na svetu ni na čelu institucije, ki zbira zaupne informacije o gospodarskih subjektih, oseba, ki bi hkrati imela delež v neki borznoposredniški hiši," je dejal Grims.

Premier je v odgovoru poudaril, da direktor Sove in njegova soproga nista vpletena v postopke prodaje Telekoma Slovenije in niti "nimata nobenih pristojnosti v zvezi s tem". Hkrati je izrazil presenečenje nad vprašanjem.

"Sami ste ugotovili, da ni nobenih indicev, da bi kdorkoli od omenjenih kakorkoli kršil zakon, ali pa da bi prišlo do nepravilnosti. Hkrati pa sugerirate, da lahko pride do kršitev določenih evropskih norm," je dejal Cerar ter ponovil prepričanje, da se direktor Sove ne vmešava v postopke in svoje delo opravlja v skladu s pristojnostmi.

STA


Najbolj brano