Cene bodo znižali za vsaj 30 odstotkov

Dober teden po poletnih razprodajah v Furlaniji Julijski krajini se te danes začenjajo tudi pri nas. Popusti so različni, večina trgovcev pa je cene znižala vsaj za 30 odstotkov.

Kupci tudi na razprodajah kupujejo vse bolj premišljeno. Foto: Sonja Ribolica
Kupci tudi na razprodajah kupujejo vse bolj premišljeno. Foto: Sonja Ribolica

PRIMORSKA > Sezonske razprodaje so še vedno priljubljene, so del utečene slovenske potrošniške tradicije, ki jo trgovci dopolnjujejo z različnimi ugodnostmi skozi vse leto. Trgovci pravijo, da so se nanje tudi letos dobro pripravili in se prilagodili pričakovanjem potrošnikov.

Poleg domačih kupcev pričakujejo tudi obisk potrošnikov iz sosednjih držav ter turistov, ki radi posegajo po cenovno znižanem, kakovostnem blagu. Potrošniki najbolj povprašujejo po izrazito poletnih kosih oblačil, športni opremi ter oblačilih za prosti čas (na primer kopalke, oblačila za plažo, za kolesarjenje in tek ...), pa tudi po priznanih blagovnih znamkah oziroma izdelkih višjega cenovnega razreda, ki jih trgovci v tem času ponujajo po še posebej ugodnih cenah.

V zadnjih letih so se nakupovalne navade potrošnikov spremenile. Na sezonska znižanja se zelo dobro in premišljeno pripravijo, in v večini kupujejo blago, ki je bolj kakovostno in namenjeno za več sezon. V Trgovski zbornici ocenjujejo, da bodo trgovci cene sezonskim izdelkom znižali za vsaj 30 odstotkov. Cene izdelkov višjega kakovostnega razreda in priznanih blagovnih znamk modnih kosov pa običajno znižajo tudi do 50 odstotkov.

SR


Najbolj brano