Burja največ preglavic povzročala na Primorskem

Okrepljen veter je danes po Sloveniji povzročil kar nekaj težav. Na spletnih straneh uprave za zaščito in reševanje poročajo o poškodbah več streh in tudi o nevšečnostih zaradi podrtih dreves. Luka Koper je priprta, kar pomeni, da promet spremljajo in obravnavajo primer vsake ladje posebej, so pojasnili na upravi za pomorstvo.

Fotografija je simbolična. Foto: Leo Caharija
Fotografija je simbolična. Foto: Leo Caharija

LJUBLJANA > Zaradi močnega vetra so gasilci v slovenski Istri morali posredovati že ponoči, saj je veter podrl drevesi na cesto Šmarje-Dragonja in na mejnem prehodu Sočerga. Zjutraj je močan sunek vetra v Kopru po cestišču prevrnil začasna krožišča, v Krkavčah pa je poškodoval telefonski drog.

Meteorologi napovedujejo, da bo v noči na petek še vetrovno. Na Primorskem bo pihala burja s sunki preko 100 kilometrov na uro, v notranjosti pa okrepljen severni do severovzhodni veter s sunki preko 70 kilometrov na uro. V petek čez dan bo veter oslabel.

V jutranjih urah so vejevje in podrto drevje na več koncih morali odstranjevati tudi v občini Ilirska Bistrica. Prav tako je že zjutraj veter preglavice povzročal v občinah Kobarid in Tolmin, kjer je vetrovno tudi popoldne.

V kraju Idrsko v kobariški občini je veter zjutraj na kmetijskem objektu ob hiši odkrival streho in poškodoval vozilo, ki je bilo v bližini, popoldne pa poškodoval del ostrešja stanovanjske hiše.

Zjutraj je močan sunek vetra poškodoval tudi streho stanovanjske hiše v Kobaridu, nekaj ur kasneje pa še obrobo strehe na še enem stanovanjskem objektu. Prav tako je močan veter zgodaj popoldne poškodoval kritino na strehi kmetijskega objekta v naselju Dolenja Trebuša v občini Tolmin.

STA


Najbolj brano