Brecelj potrdil, da je podal ovadbo

Potem ko so kriminalisti v torek opravili številne preiskave, med drugim tudi v Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Ljubljana in na onkološkem inštitutu, je kirurg Erik Brecelj potrdil, da je on podal ovadbo zaradi domnevnega preskakovanja čakalnih vrst, so poročali mediji.

Potem ko so kriminalisti v torek opravili številne preiskave, 
med drugim tudi v Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) 
Ljubljana in na onkološkem inštitutu, je kirurg Erik Brecelj 
potrdil, da je on podal ovadbo zaradi domnevnega preskakovanja čakalnih vrst. Foto: Žiga Živulović/Bobo
Potem ko so kriminalisti v torek opravili številne preiskave, med drugim tudi v Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Ljubljana in na onkološkem inštitutu, je kirurg Erik Brecelj potrdil, da je on podal ovadbo zaradi domnevnega preskakovanja čakalnih vrst. Foto: Žiga Živulović/Bobo

LJUBLJANA > Brecelj je povedal, da je za nepravilnosti izvedel na začetku leta. "Izvedel sem, da je mož moje pacientke dal tretji osebi 20.000 evrov za to, da bi se ta pri meni dogovorila za zdravljenje njegove žene," je za časnik Delo povedal Brecelj.

Na vprašanje, ali so čakalne dobe dejansko tako dolge, da bi bile lahko vzrok za korupcijo, je Brecelj za Radio Slovenija odvrnil, da so na onkološkem inštitutu čakalne dobe še v meji sprejemljivega. Za bolnika je sicer vsak dan čakanja težak, vendar pa pri dotični bolnici po njegovih besedah ni bilo prav nobene potrebe po podkupovanju.

Kriminalisti so sicer v torek potrkali na vrata na 18 naslovih, med drugim je preiskava potekala tudi v UKC Ljubljana in na onkološkem inštitutu. Preiskovali so domnevno preskakovanje čakalnih vrst v zdravstvu. Na onkološkem inštitutu naj bi preiskovali dva zdravnika, na kliničnem centru več, poleg njih še posrednika. Eno osebo so pridržali.

Kot so danes pojasnili na PU Ljubljana, je ta oseba trenutno še v policijskem pridržanju, ki lahko traja največ 48 ur, v tem času pa jo bodo predvidoma privedli tudi pred preiskovalnega sodnika.

STA


Najbolj brano