Bratuškova, Bon Klanjščkova in Dobovšek med nepovezane poslance

Poslanki ZaAB Alenka Bratušek in Mirjam Bon Klanjšček ter nepovezani poslanec Bojan Dobovšek so se odločili, da ustanovijo poslansko skupino nepovezanih poslancev, o čemer bodo v torek obvestili tudi predsednika DZ Milana Brgleza, so vsi trije danes pojasnili. S tem je konec tudi poslanske skupine ZaAB, v kateri sta doslej delovali poslanki.

Alenka Bratušek Foto: STA
Alenka Bratušek Foto: STA

LJUBLJANA > Bratuškova je danes pojasnila, da je vodja poslanske skupine ZaAB Jani Möderndorfer stranko v nedeljo po elektronski pošti obvestil, da izstopa iz ZaAB in v skladu s to njegovo odločitvijo zapušča tudi poslansko skupino.

"Na žalost naša poslanska skupina ni mogla več obstajati," je spomnila predsednica ZaAB. Poslansko skupino lahko namreč tvorijo najmanj trije člani, z odhodom Möderndorferja pa ta pogoj ne bi bil več izpolnjen.

S poslanko Bon Klanjščkovo sta prepričani, da bodo v takšni sestavi oz. v nepovezani poslanski skupini lahko zelo dobro in konstruktivno sodelovali pri delu DZ, je dodala Bratuškova.

Kot je pojasnil Dobovšek, so se za poslansko skupino nepovezanih poslancev odločili glede na to, da sta tudi Bratuškova in Bon Klanjščkova postali nepovezani poslanki. O imenu poslanske skupine bodo, kot zagotavlja Dobovšek, v prihodnje zelo hitro odločili.

Po doslej znanih informacijah Möderndorfer formalno še ni poslal obvestila o izstopu iz poslanske skupine ZaAB. Zdaj pa je že jasno, da se je pot te poslanske skupine končala.

STA


Najbolj brano