Boštjan M. Zupančič iz Strasbourga na ministrstvo za pravosodje

Nekdanji sodnik Evropskega sodišča za človekove pravice (ESČP) Boštjan M. Zupančič, ki ga je na položaju v Strasbourgu konec maja zamenjal odvetnik Marko Bošnjak, se bo s petkom kot svetovalec zaposlil v kabinetu ministra za pravosodje Gorana Klemenčiča. Zaposlen bo na delovnem mestu sekretarja, so za Siol.net potrdili na ministrstvu.

Nekdanji sodnik Evropskega sodišča za človekove pravice 
(ESČP) Boštjan M. Zupančič, ki ga je na položaju v Strasbourgu konec maja zamenjal odvetnik Marko Bošnjak, se bo 
s petkom kot svetovalec zaposlil v kabinetu ministra za 
pravosodje Gorana Klemenčiča. Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Nekdanji sodnik Evropskega sodišča za človekove pravice (ESČP) Boštjan M. Zupančič, ki ga je na položaju v Strasbourgu konec maja zamenjal odvetnik Marko Bošnjak, se bo s petkom kot svetovalec zaposlil v kabinetu ministra za pravosodje Gorana Klemenčiča. Foto: Zdravko Primožič/Fpa

LJUBLJANA > Iz pojasnil ministrstva je po navedbah portala mogoče sklepati, da se bo ukvarjal predvsem s številnimi sodbami ESČP zoper Slovenijo, ki se najpogosteje nanašajo na kršitev pravice do sojenja v razumnem roku in pravice do učinkovitega pravnega sredstva.

"S svojim znanjem in izkušnjami bo pomembna okrepitev naših prizadevanj za izboljšanje uveljavljanja in izvajanja sodb ESČP in pri drugih zahtevnih ustavno-pravnih vprašanjih," so za Siol.net na ministrstvu odgovorili na vprašanje o Zupančičevih zadolžitvah.

Zupančič na ministrstvo prihaja v okviru kvote kabinetnih zaposlitev. Gre za zaposlitev za določen čas, vezano na zaupanje ministra. "Kvota kabinetnih zaposlitev predvideva pet delovnih mest, na pravosodnem ministrstvu imamo trenutno tri," so še pojasnili na ministrstvu.

Bošnjak, ki ga je Parlamentarna skupščina Sveta Evrope 19. aprila izvolila za novega slovenskega sodnika na ESČP, je devetletni sodniški mandat prevzel 30. maja.

STA


Najbolj brano