Borita se proti davčnim oazam, a vanje vlagata prihranke

Nekdanji finančni minister in zdajšnji poslanec stranke SD Franc Križanič je znan kot eden največjih nasprotnikov davčnih oaz, a je tudi sam vanje vlagal denar, saj je od leta 2007 solastnik investicijske družbe Demifin, katere edina naložba so delnice zaprtega sklada tveganega kapitala P&S East Growth, poroča današnji Dnevnik. V isti sklad je del svojih prihrankov vložil tudi zdajšnji minister za finance Dušan Mramor, ki se prav tako želi boriti proti davčnim oazam.

Finančni minister Dušan Mramor Foto: STA
Finančni minister Dušan Mramor Foto: STA

LJUBLJANA > Kot je za Dnevnik povedal Križanič, se je za naložbo odločil, ker so obresti v Sloveniji padle. Dodal je, da je Dean Mikolič, ki vodi družbo Demifin, njegov dolgoletni prijatelj. "Ko je ustanavljal sklad tveganega kapitala, sem se pridružil, kot vlagatelj," je pojasnil.

Dnevnik je sicer že poročal, da bo šel P&S East Growth prihodnje leto v likvidacijo.

Tudi zdajšnji finančni minster Dušan Mramor svojega vložka ne skriva, saj je to razkril tudi Komisiji za preprečevanje korupcije.

Pred dnevi je vlada ustanovila medresorsko delovno skupino za pripravo ukrepov za učinkovito zaščito gospodarskih in finančnih interesov države v povezavi s prenašanjem finančnega premoženja v tujino in njegovim prikrivanjem.

NR


Najbolj brano