Bojana Muršič nova podpredsednica DZ

Poslanci so za novo podpredsednico državnega zbora s 50 glasovi za in enim proti izvolili poslanko SD Bojano Muršič. Novoizvoljena podpredsednica bo na tem mestu nasledila Andrejo Katič, ki je postala ministrica za obrambo.

Poslanci so za novo podpredsednico državnega zbora izvolili 
poslanko SD Bojano Muršič. Foto: STA
Poslanci so za novo podpredsednico državnega zbora izvolili poslanko SD Bojano Muršič. Foto: STA

LJUBLJANA > Bojano Muršič so poslanci izvolili na tajnem glasovanju, za potrditev pa je bilo potrebnih najmanj 46 poslanskih glasov. Med oddanimi 68 glasovnicami je bilo 17 neveljavnih, 50 poslancev je glasovalo za, eden pa proti.

Novoizvoljeno podpredsednico je predlagala poslanska skupina SD, predlog pa so skupaj vložile koalicijske poslanske skupine SMC, Desus in SD. Kot je pojasnil vodja poslanske skupine Matjaž Han, je Muršičeva za podpredsedniško mesto “več kot dobra izbira”. Kljub relativno kratkem poslanskem stažu je dokazala, da ima izkušnje in osebnostne lastnosti za opravljanje te funkcije. Med njenimi lastnostmi je poudaril strpnost, korektnost in delavnost, zaradi česar bo dobro sodelovala pri vodenju DZ.

V kratki poslanski razpravi pred glasovanjem je bilo o Muršičevi slišati veliko pohvalnih besed, predvsem iz vrst koalicijskih poslancev, poslanci pa so zadovoljni tudi zato, ker bo podpredsedniško funkcijo opravljala ženska.

STA


Najbolj brano