Bojan Požar novi lastnik blagovnih znamk Jana, Lady, Stop ...

Bojan Požar je po poročanju časnika Finance potrdil, da mu bo NKBM prodala 44 blagovnih znamk propadle družbe Delo revije, prevzel pa naj bi jih 31. avgusta. Višine kupnine ne razkriva, viri pa ocenjujejo, da je posel vreden okoli štiri milijone evrov. Požar naj bi zadržal portfelj šestih edicij, znamke pa povezal tudi s portalom pozareport.

  NKBM bo  44 blagovnih znamk propadle družbe Delo revije 
prodala Bojanu Požarju. Foto: Tomaž Primožič/Fpa
NKBM bo 44 blagovnih znamk propadle družbe Delo revije prodala Bojanu Požarju. Foto: Tomaž Primožič/Fpa

LJUBLJANA > Bojan Požar je po poročanju časnika dejal, da so ga o tem, da je izbran, obvestili v ponedeljek, podpis pogodbe pa pričakuje v dveh tednih. Posle bo financiral pretežno s posojilom ene od slovenskih bank, katere imena ne razkriva. Sam bo prispeval 20 odstotkov kupnine, zastavil bo tudi nekatere svoje nepremičnine.

Zadržal bo portfelj šestih edicij, vse druge pa dal v podnajem. Kupljene znamke bo povezal s portalom pozareport, prihodnjo jesen pa aktivno zagnal še portale Lady, Jana in Stop. “Imam natančne analize poslovanja v zadnjih šestih letih, zato vem, kaj se splača,” je pojasnil.

“Lahko zagotovim, da bodo imeli precej višje prihodke, vlagalo se bo v novinarsko znanje. V roku štirih do petih let se bo podjetje preoblikovali v delniško družbo, 10 do 15 odstotkov bom ponudil tudi ljudem, ki bodo edicije ustvarjali. Moj načrt kaže, da bo v tem obdobju podjetje povečalo svojo vrednost in bo vredno okoli šest milijonov evrov,” je za časnik povedal o svojih načrtih s kupljenimi znamkami.

O možnih zapletih pri Požarjevih načrtih je Gregor Repič iz skupine Krater, zdajšnjega najemnika blagovnih znamk, ki pa je odpovedal pogodbo, dejal, da sploh ne ve, ali je banka zainteresiranim povedala, kaj kupujejo. “Arhiv, tipografija, baza naročnikov, to je vse naše. To smo kupili iz stečaja. Pravzaprav lahko namesto Lady napišemo Katja in izdajamo naprej,” je pojasnil Repič. Požar pravi, da težav ne pričakuje.

Požarjeva družba Lanaka Media, nova lastnica omenjenih blagovnih znamk, je imela lani 134.000 evrov prihodkov, 55.000 evrov manj kot leto prej, in 39.324 evrov dobička. Skupne obveznosti so znašale 171.000 evrov, od tega je bilo 89.000 kratkoročnih.

Požar ima še družbo Report, ki je imela lani 125.000 evrov prihodkov oziroma 6000 več kot leto prej, ter 15.500 evrov čistega dobička. Skupne obveznosti pa znašajo dobrih 18.000 evrov in so vse kratkoročne, piše v časniku.

STA


Najbolj brano