Bogovič ponudil odstop

Predsednik SLS Franc Bogovič je po tem, ko je stranka po doslej znanih podatkih na volitvah izpadla iz parlamenta, članom izvršilnega odbora danes ponudil svoj odstop. A je odbor Bogoviča podprl in sklenil, da bo stranko vodil do kongresa, ki bo po lokalnih volitvah, 6. decembra. O tem bo sicer dokončno odločil glavni odbor SLS, ki pravkar zaseda.

Predsednik SLS Franc Bogovič je po tem, ko je stranka po doslej znanih podatkih na volitvah izpadla iz parlamenta, članom izvršilnega odbora danes ponudil svoj odstop Foto: STA
Predsednik SLS Franc Bogovič je po tem, ko je stranka po doslej znanih podatkih na volitvah izpadla iz parlamenta, članom izvršilnega odbora danes ponudil svoj odstop Foto: STA

LJUBLJANA > Bogovič je v izjavi za medije povedal, da prevzema odgovornost za neuspeh stranke na predčasnih volitvah. Zaveda se, kot je dejal, da kot predsednik stranke, ki je po dolgih letih izpadla iz parlamenta, ni več primeren za njeno vodenje.

Ker pa so pred stranko lokalne volitve, je izvršilni odbor sklenil, da bo glavnemu odboru predlagal sklic kongresa za 6. december. Volilna opravila kongresa bodo začela teči prvi dan po koncu drugega kroga lokalnih volitev.

Izvršilni odbor predlaga, naj do kongresa stranko vodi Bogovič. A bo o tem spregovoril tudi glavni odbor.

STA


Najbolj brano