Bistričani s shodom izrazili podporo vzgojiteljici

Vsaj sto staršev, krajanov in sodelavcev se je danes zbralo pred enim od bistriških vrtcev in podprlo tamkajšnjo vzgojiteljico ter izrazilo nasprotovanje senzacionalističnemu pisanju dela medijev o njenem domnevno nasilnem ravnanju z enim od otrok. Poročanje so obsodili tudi v Sindikatu vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije (Sviz).

Fotografija je simbolična. Foto: STA
Fotografija je simbolična. Foto: STA

SLOVENSKA BISTRICA > Kot je povedal predsednik bistriškega Sviza Vili Krajnc, je četrtkovo pisanje enega od časnikov zelo prizadelo njega in vse sodelavce, zato si je težko predstavljati, kako se počuti šele njihova kolegica, ki je zaradi tega pristala v bolnišnici. Ob tem je spomnil tudi na žalosten dogodek pred leti z enim od ravnateljev srednje šole v Mariboru, ki je bil prav tako iz njihovega kraja, in se je končal tragično.

Vzgojiteljici se je zgodila velika krivica

"Sindikat bo vzgojiteljico zaščitil na vse načine, tudi pravno, danes pa smo ji želeli izkazati podporo še na ta način," je dejal Krajnc in še enkrat poudaril, da nasprotujejo temu, da se podobne stvari nepreverjeno izpostavljajo na tak način, da se ljudi brez dokazov izpostavlja z imenom in priimkom, celo slikami. Kot je še dodal, so tako vzgojitelji kot učitelji v šolah čedalje pogosteje izpostavljeni pritiskom staršev.

Tudi drugi udeleženci shoda so poudarjali, da se je vzgojiteljici, ki že 39 let vzorno opravlja svojo službo, zgodila velika krivica. Ena od krajank je povedala, da ne razume, kako je mogoče linčati človeka brez kakršnihkoli preverjenih dokazov. V obtožbe ne verjame, saj je vzgojiteljica v letih službe skrbela za številne otroke, pa doslej na njeno delo ni bilo pritožb.

"Živimo v pravni državi, pa vzgojiteljici nihče ni dal možnosti, da bi povedala svoje. Ne verjamemo, da bi storila kaj takega, saj jo imajo tudi starši zelo radi. Svoje delo je opravljala profesionalno," je še dodala krajanka.

Ogorčeni zaradi senzacionalističnega poročanja časnika

Slovenske novice so v četrtek poročale, da policija preiskuje primer nasilja v enem od vrtcev v Slovenski Bistrici. Prijavila ga je ena od mam, ki naj bi videla dogajanje in o dogodku obvestila ravnateljico Ivano Leskovar. Ta se je sicer v izjavah za medije postavila v bran priljubljeni vzgojiteljici, kljub temu pa je o dogajanju obvestila policijo, kjer so potrdili, da v zvezi z dogodkom zbirajo obvestila.

Sviz je danes izrazil skrajno ogorčenje zaradi senzacionalističnega poročanja časnika. Navedbe namreč ne temeljijo na kakršnihkoli preverjenih dejstvih, saj preiskava dogodka še ni končana, policija pa v predkazenskem postopku šele zbira podatke. Prav tako trditev časnika, da je vzgojiteljica vrgla otroka ob tla, po njihovih besedah ne potrjujejo izjave vodstva bistriškega vrtca, ki domnevnega dogodka ni prikrivalo in ga je prijavilo pristojnim organom.

STA


Najbolj brano