Begunci ponoči poskušali prečkati zeleno mejo, tujci z dobovskega vlaka v Postojni

Na območju Obrežja so policisti pri nedovoljenem prečkanju zelene meje ponoči prijeli približno sto tujcev. Približno 150 beguncev, ki so se v četrtek z vlakom na dobovsko železniško postajo pripeljali iz Zagreba, so ponoči premestili v postojnski center za tujce. Njihova vrnitev na Hrvaško namreč ni bila mogoča, zato potekajo nadaljnji postopki.

Begunci na vlaku v Dobovi. Foto: STA
Begunci na vlaku v Dobovi. Foto: STA

OBREŽJE, DOBOVA > Tako so zjutraj pojasnili na Generalni policijski upravi (GPU).

Predstavnica novomeške Policijske uprave Alenka Drenik je zjutraj povedala, da so pri prečkanju državne zelene meje prijete begunce odpeljali na policijsko postajo Brežice, kjer so v postopku vračanja. Po navedbah GPU je šlo za več manjših skupin ljudi, ki so mejo poskušali prečkati na različnih mestih. Skupaj jih je 104.

Od drugod na meji s Hrvaško nimajo poročil o nezakonitih prestopih meje, so pojasnili na GPU.

Mednarodni potniški promet na železniški postaji Dobova, ki so ga v četrtek zvečer ustavili, še vedno ne poteka, je še povedala Drenikova.

Kot so zapisali na Slovenskih železnicah, je vlada podaljšala ukrep glede zaprtja železniških mejnih prehodov s Hrvaško. Promet z mednarodnimi potniškimi vlaki med Slovenijo in Hrvaško je tako prekinjen predvidoma danes do 18. ure.

STA


Najbolj brano