Arso opozarja pred krajevno močnejšimi nalivi

Po podatkih Agencije za okolje (Arso) bodo popoldne, zvečer in v noči na soboto v zahodni, jugozahodni, južni in deloma osrednji Sloveniji ob nevihtah krajevno možni močnejši in dolgotrajnejši nalivi. Arso je za zahodno in južno Slovenijo za danes in soboto razglasil oranžno stopnjo ogroženosti.

Arso je za zahodno in južno Slovenijo za danes in soboto 
razglasil oranžno stopnjo ogroženosti. Foto: Petra Vidrih
Arso je za zahodno in južno Slovenijo za danes in soboto razglasil oranžno stopnjo ogroženosti. Foto: Petra Vidrih

LJUBLJANA > Danes bo po državi spremenljivo do pretežno oblačno, z izjemo vzhodne Slovenije, kjer bo večinoma sončno. V zahodnih ter ponekod v osrednjih in južnih krajih bo občasno deževalo, v bližini morja bodo možne tudi posamezne nevihte. Pihal bo jugozahodni veter, ob morju jugo. Najvišje dnevne temperature bodo od 20 do 25, v vzhodnih krajih do 28 stopinj Celzija.

Zvečer se bodo padavine z nevihtami od zahoda okrepile in ponoči prehodno zajele vso Slovenijo. Ob morju bo pihal okrepljen jugo.

V soboto bo na vzhodu sončno in večinoma brez padavin. Drugod bo spremenljivo oblačno z občasnimi plohami ali nevihtami. Pihal bo jugozahodnik. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 18, najvišje dnevne od 17 do 23, ob morju in na vzhodu do 25 stopinj C.

V nedeljo in ponedeljek bo pretežno oblačno z občasnimi krajevnimi padavinami. Nekoliko hladneje bo.

STA


Najbolj brano