Aplikacija Primorske novice prva med digitalnimi projekti časopisnih družb

Ponosno lahko zapišemo, da imajo Primorske novice najboljšo časopisno mobilno aplikacijo v Sloveniji. Minuli konec tedna so razglašili najboljše digitalne projekte v Sloveniji in podelili nagrade Websi 2016. Aplikacija Primorske novice je bila prijavljena v dveh kategorijah - mobilne aplikacije in mediji. V kategoriji mediji se je uvrstila na odlično drugo mesto in tako prehitela vse ostale založniške družbe.

Direktor Primorskih novic Rok Hladnik: “Priznanje strokovne 
javnosti, še bolj pa dejstvo, da je aplikacija Primorske novice 
dobro sprejeta med uporabniki, sta vzpodbuda za razvojni 
tim sodelavcev, ki že snuje novosti in izboljšave.”  Foto: Leo Caharija
Direktor Primorskih novic Rok Hladnik: “Priznanje strokovne javnosti, še bolj pa dejstvo, da je aplikacija Primorske novice dobro sprejeta med uporabniki, sta vzpodbuda za razvojni tim sodelavcev, ki že snuje novosti in izboljšave.”  Foto: Leo Caharija

SLOVENIJA > Pri projektih, ki so se za nagrade potegovali v enajstih kategorijah, sta strokovna in poslovna žirija z upoštevanjem glasa ljudstva vzeli pod drobnogled vsebino, dizajn, strukturo in navigacijo, interaktivnost, funkcionalnost ter uporabniško izkušnjo.

Mobilna aplikacija Primorske novice je edina novičarska aplikacija na slovenskem trgu, ki članke združuje v vsebinske sklope, s tem pa bralcem omogoča individualno nastavitev naročniškega paketa. Poleg dnevnega dostopa so na voljo štirje paketi: Osnovni, Regionalni, Modri in Popolni. Združuje pregled časopisa v PDF obliki, ki ga na pametnih telefonih in tabličnih računalnikih lahko prebirate že večer pred izidom ter kot novost spletne vsebine, ki se v aplikaciji osvežujejo neprekinjeno. V prispevkih si bralec lahko ogleda galerije fotografij in video vsebine, na najnovejše in najpomembnejše informacije ga opozorijo potisna obvestila. Prednosti aplikacije Primorske novice je zares veliko. V kolikor mobilne aplikacije Primorske novice še niste namestili na svojo pametno napravo, to lahko storite v trgovinah App Store in Google Play. Je brezplačna, ob prvi namestitvi pa si z registracijo zagotovite 30-dnevni brezplačen promocijski dostop do vseh vsebin.

Kmalu novosti in izboljšave

“Projekt digitalizacije časopisnih vsebin, ki smo ga zastavili lani, vključuje pa izdelavo lastne mobilne aplikacije Primorske novice za operacijska sistema iOS in Android ter implementacijo plačilnega zidu na spletni strani primorske.si, se je izkazal za pravo smer,” je zadovoljen direktor družbe Primorske novice Rok Hladnik. “Priznanje strokovne javnosti, še bolj pa dejstvo, da je aplikacija Primorske novice dobro sprejeta med številnimi uporabniki, v času od lansiranja do danes si jo je namestilo nekaj manj kot 6100 uporabnikov, sta vzpodbuda za razvojni tim sodelavcev, ki že snuje novosti in izboljšave. Nekaj jih bodo uporabniki dobili z novo verzijo mobilne aplikacije v kratkem,” je napovedal in se obenem zahvalil projektni skupini, ki sodeluje pri razvoju aplikacije in sodelavcem, ki dnevno pripravljajo zanimive vsebine za bralce.

Bralke in bralci ste vabljeni, da posredujete svoje predloge za izboljšave mobilne aplikacije in tiskane izdaje časopisa Primorske novice na elektronski naslov: predlogi@primorske.si.

Primorske novice berejo po vsem svetu

Ob lansiranju aplikacije smo zapisali, da bo z mobilno aplikacijo Primorske novice do najpomembnejših regionalnih in globalnih vsebin možno dostopati kjerkoli in zdaj dodamo še - po svetu. Uporabnike mobilne aplikacije Primorske novice najdemo namreč na vseh kontinentih. Največ jih je seveda v sosednji Italiji, po številu uporabnikov sledijo Združene države Amerike in presenetljivo Rusija. Bralce pa imamo tudi na Kitajskem, v Avstraliji, Argentini, na Tajskem in celo na Koreji, skratka povsod kjer Primorci počitnikujejo ali pa najdejo svoj drugi dom.

Na spletu boljši od ostalih dnevnih časopisov

Zavidljiv uspeh je požela tudi spletna stran primorske.si, ki se je v primerjalnem testu povprečnega spletnega uporabnika, objavljenem v strokovni reviji MM (Marketing Magazin), zavihtela na prvo mesto med slovenskimi dnevnimi časopisi. Pod drobnogled so bili vzeti različni elementi digitalne pojavnosti. Ocenili so spletne strani, prisotnost in aktivnost na družbenih omrežjih, kot tudi s kakšnimi aplikacijami poskušajo prepričati svoje mobilne uporabnike.

Primorske novice so se najbolje izkazale prav na vseh področjih. Posebej izstopa spletna stran, ki omogoča samodejno prilagajanje različnim mobilnim napravam. Uredniške vsebine so učinkovito ločene od oglasnih, kar je pri drugih spletnih mestih dnevnih časopisov moteč pojav. Prav tako so Primorske novice prisotne in aktivne na vseh aktualnih družbenih omrežjih, poleg facebooka tudi na twiterju in Instagramu, imajo pa tudi svoj youtube kanal.

Še vedno pa je največja potrditev odličnega dela spletnega uredništva Primorskih novic podatek raziskave MOSS, da ima spletna stran primorske.si v povprečju mesečno prek 2 milijona ogledov.

NR


Najbolj brano