Ankaran je druga najmanjša občina v državi

Prvega januarja je bilo v Registru prostorskih enot 212 občin. Z vključitvijo občine Ankaran se je število občin lani povečalo za eno številko. Ankaran je z osmimi kvadratnimi kilometri druga najmanjša občina, manjša je le občina Odranci s sedmimi kvadratnimi kilometri.

Ankaran je z osmimi kvadratnimi kilometri druga najmanjša občina v državi. Foto: Miha Crnič
Ankaran je z osmimi kvadratnimi kilometri druga najmanjša občina v državi. Foto: Miha Crnič

LJUBLJANA > Največja med občinami je občina Kočevje (555 kvadratnih kilometrov).

Državni statistični urad (Surs) je objavil tudi podatke o številu naselij, ulic, hišnih števil in statističnih regij. V registru, ki ga vodi Geodetska uprava RS, je mogoče najti 6035 naselij. Največ, 158, jih je v občini Krško. Občine, ki imajo le eno naselje, so štiri - Trzin, Ankaran, Odranci in Kobilje. Lani je nastalo eno novo naselje, in sicer na območju občine Trebnje.

Seznam vključuje 10.368 ulic - lani so ustanovili 19 novih - in 548.537 hišnih številk. V minulem letu so evidentirali 13.005 sprememb hišnih številk, od tega so 9008 dodelili na novo, 3845 so ukinili, 152 pa preštevilčili.

Statističnih regij je 12. Od lanskega leta so se spremenile meje in površine savinjske, spodnjeposavske, osrednjeslovenske in zasavske regije.

STA


Najbolj brano