Anja in Zdravko bosta opozarjala na varno pot v šolo

Avto-moto zveza Slovenije v sodelovanju z avto-moto društvi in s policijo začenja preventivno akcijo, v kateri bosta maskoti Anja in Zdravko opozarjala na varnost otrok.

Na to, da se najmlajši vračajo (ali na novo vstopajo) v 
prometno džunglo, opozarjata Zdravko in Anja.
Na to, da se najmlajši vračajo (ali na novo vstopajo) v prometno džunglo, opozarjata Zdravko in Anja. 

LJUBLJANA > Ob tem pa na AMZS poudarjajo, da se takšne akcije ne smejo izvajati le prve šolske dni, pač pa vse leto. AMZS maskoti Anja in Zdravko bosta z avto-moto društvi v različnih slovenskih krajih v križiščih ob šolah opozarjali voznike, čez koliko dni se otroci vračajo v šolo.

1. septembra pa bosta maskoti - med 11.15 in 12.15 bosta pred Osnovno šolo Lucija - nosili sporočilo Še 365 dni!, s čimer želijo izpostaviti in pozvati pristojne institucije, naj prometno varnost za najbolj ranljive udeležence v prometu zagotavljajo vse dni v letu, je včeraj pojasnil vodja področja mobilnosti pri AMZS Jure Kostanjšek.

Policist Boštjan Smolej pa je dodal, da policija vedno rada sodeluje pri vseh aktivnostih, ki so namenjene izboljšanju varnosti v cestnem prometu, še posebej če izboljšujejo varnosti najmlajših. Policisti sicer vsako leto v prvih dneh šolskega leta posvečajo pozornost in nadzirajo zlasti dejavnike, ki so ključni za prometno varnost v bližini šol. To so hitrost vozil, prevoz otrok v šolo in uporaba varnostnih pasov v vozilih.

Ob tem je dodal, da z aktivnostmi nadaljujejo tudi letos. Tako spremljajo varnost otrok na poti v šolo, sodelujejo z vodstvi šol pri načrtovanju varnih poti, spremljajo tudi organizirane prevoze otrok v šolo in iz nje ter šolske izlete tako, da preverijo voznike in ustreznost vozil. V nesrečah, kot kaže statistika, letno umrejo trije otroci. NR


Najbolj brano