Andražu Kopaču soglasje vlade za imenovanje na čelo UKC Ljubljana

Vlada je danes soglasno podprla Andraža Kopača za direktorja Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana, je v izjavi po seji vlade povedala ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc. Svet UKC Ljubljana je Kopača imenoval pred dvema tednoma, zdaj pa je dobil še soglasje vlade.



 Univerzitetni klinični center  Ljubljana bo  po več kot dveh letih 
dobil direktorja s polnimi pooblastili, Andraža Kopača.  Foto: Leo Caharija
Univerzitetni klinični center Ljubljana bo po več kot dveh letih dobil direktorja s polnimi pooblastili, Andraža Kopača.  Foto: Leo Caharija

LJUBLJANA > Ministrica Milojka Kolar Celarc je po seji dejala, da je zelo vesela, da bomo po dolgem času dobili polnomočnega direktorja UKC in se bodo začele zadeve premikati. Na vladi po njenih besedah o Andražu Kopaču ni bilo pomislekov glede tega, da nima izkušenj v zdravstvu.

Kopač je med letoma 2003 in 2006 vodil Alpino, trenutno je direktor podjetja CSS, dela je opravljal tudi v Liv Hidravlika Postojna, bil je namestnik direktorja trženja v termo Škofja Loka, poleg tega pa je med letoma 2010 in 2013 bil poslovni direktor Smučarske zveze Slovenije.

44-letni Kopač je doma iz Žirov, ima magisterij ekonomije, pred tem je diplomiral iz organizacijskih ved, prav tako je višješolski strojnik.

Pred dvema tednoma ga je na seji za direktorja imenoval svet naše največje bolnišnice. Zanj je glasovalo sedem svetnikov, ostali trije so glasovali za fizika Francija Demšarja.

UKC bo tako po več kot dveh letih dobil direktorja s polnimi pooblastili. Po koncu polnega mandata je funkcijo kot v.d. še dve leti opravljal Simon Vrhunec, za nekaj mesecev ga je nato nasledil Andrej Baričič, zadnja pa je bila vršilka dolžnosti Brigita Čokl.

STA


Najbolj brano