Ahmed Pašić z Jesenic odhaja v Singapur

Potem ko je na Jesenicah odjeknila novica, da poznani politični aktivist Ahmed Pašić odhaja iz Slovenije, v njegovem društvu in listi Za boljše Jesenice napovedujejo, da bodo nadaljevali z delom za polepšanje mesta in izboljšanje življenja v njem. Tega je pred dvema letoma ob prihodu v Slovenijo spodbudil prav Pašić.

Ahmet Pašić Foto: Hermej Gobec
Ahmet Pašić Foto: Hermej Gobec

JESENICE > Kot je povedal občinski svetnik liste Za boljše Jesenice Matjaž Kaše, so svoj politični program, s katerim so slavili na lanskih lokalnih volitvah, oprli na vrednote, ki jih je z delom v iniciativi Ejga - za lepše Jesenice uveljavil Ahmet Pašić. “Vendar naša lista ni personalna stranka, temveč smo v njej zbrani somišljeniki, da uveljavljamo skupne principe in načela,” je pojasnil Kaše.

Urejali so mesto

Lista nima formalnega vodje, čeprav so Pašića izbrali za županskega kandidata. Kot pravi Kaše, so vsi člani liste enakovredni. Tudi tisti, ki niso bili izvoljeni v občinski svet, še naprej sodelujejo pri delu liste. “Zato nas za nadaljnji obstoj po Pašićevem odhodu nič ne skrbi”, je dejal Kaše in dodal, da sta v 21. stoletju virtualno Beljak ali pa Singapur, kamor odhaja Pašić, enako oddaljena od Jesenic.

Pašić bo tako še naprej povezan z Jesenicami, ostal pa bo tudi predsednik društva Ejga - za lepše Jesenice, ki ga je sprva zasnoval kot civilno iniciativo, v okviru katere so stekle akcije za urejanje mesta. Pred kratkim se je Ejga registriral kot društvo, ki deluje s širokim devetčlanskim upravnim odborom, saj obsega številne dejavnosti in skoraj 4000 članov.

Pašić na Jesenicah ni mogel najti dela

Kot je poudaril Kaše, je Pašić predramil Jeseničane in jih povezal, sami pa bodo po njegovem odhodu nadaljevali številne aktivnosti in dejavnosti. Konec marca so tako ponovno izpeljali festival mednarodne kulinarike Multi-Kulti-Narika. Imajo pa tudi že vrsto novih idej. Naslednji projekt, ki jih čaka, bo oživitev šahovskega doma in letnega gledališča.

Pašić se je za ponovni odhod iz Slovenije odločil, ker v dveh letih, odkar se je z družino vrnil iz Singapurja domov na Jesenice, ni našel redne službe za preživetje družine. Kot poroča današnje Delo, bi si želel živeti in delati doma, vendar kljub velikemu družbenem angažmaju doktor socialne antropologije na vrhuncu življenjskih in ustvarjalnih moči dela v Sloveniji ni mogel najti.

STA


Najbolj brano