Adria Airways Tehnika prodana poljski družbi

SDH in Aerodrom Ljubljana sta danes s poljsko družbo Linetech Holding sklenila pogodbo o prodaji Adrie Airways Tehnike. Poljaki bodo v družbi za vzdrževanje letal pridobili 100-odstotni delež, plačilo kupnine in preknjižbo delnic pa bodo predvidoma izvedli do srede. Za celotni delež bodo po neuradnih informacijah odšteli dva milijona evrov.

Adria Airways Tehnika je prodana poljski družbi. Za celotni 
delež bodo Poljaki po neuradnih informacijah  odšteli dva 
milijona evrov. Foto: STA
Adria Airways Tehnika je prodana poljski družbi. Za celotni delež bodo Poljaki po neuradnih informacijah odšteli dva milijona evrov. Foto: STA

LJUBLJANA > Slovenski državni holding (SDH) je imel v Adrii Airways Tehniki 52,33-odstotni delež, Aerodrom Ljubljana pa 47,67-odstotnega. Kupec bo ob prevzemu delnic prodajalcema poravnal tudi posojilo, ki sta ga Adrii Airways Tehniki dala leta 2012, so sporočili iz SDH in Aerodroma Ljubljana.

Predsednik uprave SDH Marko Jazbec je z izidom postopka prodaje Adrie Airways Tehnike zelo zadovoljen. “Menimo, da bo družba dobila novega lastnika, ki bo zagotavljal njeno rast, nadaljnji razvoj ter bo vzdrževal dobre odnose z vsemi deležniki družbe,” je dejal. To je potrdil tudi predsednik uprave Linetech Holding Piotr Kaczor.

Adria Airways Tehnika je evropski pooblaščeni servisni center za letala kanadskega proizvajalca Bombardier, usposobljen za vzdrževanje letal serije CRJ, vzdržujejo pa tudi letala evropskega proizvajalca Airbus. Kot hčerinska družba slovenskega letalskega prevoznika Adria Airways so nastali spomladi 2010, pred tem pa so kot poseben sektor delovali znotraj Adrie Airways.

STA


Najbolj brano