A1 Slovenija pokril več kot 225 belih lis

A1 Slovenija je do konca maja izpolnil zavezo državi izpred treh let in zagotovil dostop do hitrega širokopasovnega interneta na 225 območjih s slabo pokritostjo oziroma na t.i. belih lisah. V mobilnem operaterju so zapisali, da so zavezo tudi presegli, ob tem pa napovedali, da bodo dostop še naprej širili na ruralna območja.

Fotografija je simbolična. Foto: Pixabay.Com
Fotografija je simbolična. Foto: Pixabay.Com

LJUBLJANA > Skupaj je A1 Slovenija v okviru projekta pokril 291 naselij na belih lisah in danes s svojim omrežjem 4G/LTE in hitrostmi vsaj 10 megabitov na sekundo pokriva že več kot 98 odstotkov prebivalstva Slovenije.

A1 Slovenija, takrat še Simobil, se je v okviru javne dražbe za dodelitev radijskih frekvenc za zagotavljanje javnih komunikacijskih storitev v organizaciji Agencije za komunikacijska omrežja in storitve (AKOS) leta 2014 obvezalo, da bo do 31. maja letos pokrilo skupno 225 belih lis.

Obljubo so v podjetju uspešno izpolnili z zadnjo pokrito belo liso v Lokah na Goriškem in jo z dodatnimi pokritimi 18 belimi lisami tudi presegli, so sporočili in dodali, da uporabo najhitrejšega omrežja 4G/LTE z več kot tisoč baznimi postajami omogočajo skoraj celotnemu prebivalstvu.

Predsednik uprave A1 Slovenija in Vip mobile Dejan Turk je ob izpolnitvi zaveze dejal, da v podjetju s tem uresničujejo svoje poslanstvo povezovanja ljudi, prostorov in predmetov, bela lisa v Lokah na Goriškem pa po njegovih besedah ni bila zadnja, ki so jo pokrili z njihovim omrežjem.

A1 Slovenija je sicer prvo belo liso v okviru obveze pokril 19. junija 2014 na območju naselij Spodnji Kamenščak in Radomerje v občini Ljutomer. Z vsemi 225 pokritimi belimi lisami je dostop do hitrega širokopasovnega interneta dodatno dobilo približno šest odstotkov prebivalcev Slovenije, ki so imeli pred tem po oceni agencije imeli slab dostop do njega, še izpostavljajo v podjetju.

STA


Najbolj brano