31. julij rok za oddajo napovedi za odmero dohodnine za 2013

Zavezanci za vložitev napovedi za odmero dohodnine, ki do 15. junija na dom niso prejeli informativnega izračuna dohodnine za leto 2013, morajo dohodninsko napoved vložiti sami. To morajo storiti najpozneje do 31. julija, zavezance v javnem pozivu k vložitvi napovedi opozarja Davčna uprava.

Če zavezanci za vložitev napovedi za odmero dohodnine do 15. junija letos niso prejeli informativnega izračuna dohodnine za leto 2013, morajo dohodninsko napoved vložiti sami Foto: STA
Če zavezanci za vložitev napovedi za odmero dohodnine do 15. junija letos niso prejeli informativnega izračuna dohodnine za leto 2013, morajo dohodninsko napoved vložiti sami Foto: STA

LJUBLJANA > Obrazec napovedi za odmero dohodnine je dostopen na vseh davčnih uradih in na spletni strani davčne uprave, napoved pa je mogoče z varnim kvalificiranim digitalnim potrdilom poslati tudi v elektronski obliki prek portala eDavki.

Napoved morajo vložiti tisti zavezanci, ki torej informativnega izračuna dohodnine za leto 2013 niso prejeli in ki so prejeli dohodke, od katerih se plačuje dohodnina, ki presegajo 3302,70 evra.

Prav tako morajo vložiti napoved tisti, ki so prejeli dohodke za opravljeno začasno ali občasno delo na podlagi napotnice pooblaščene organizacije ali zavoda za zaposlovanje, ki presegajo 2477,03 evra, če zavezanci izpolnjujejo pogoje za priznanje študentske olajšave.

Prav tako morajo napoved vložiti tisti, ki so prejeli pokojnino, od katere je bila obračunana in plačana akontacija dohodnine, ter tisti, ki so prejeli pokojnino, pri tem pa so pri akontaciji dohodnine uveljavljali posebno olajšavo za vzdrževane družinske člane.

Napoved morajo vložiti tudi tisti, ki so prejeli pokojnino, od katere ni bila obračunana in plačana akontacija dohodnine in pri tem tudi niso uveljavljali posebne olajšave za vzdrževane družinske člane, vendar pa so poleg pokojnine prejeli dohodke, od katerih se plačuje dohodnina, višje od 80 evrov.

STA


Najbolj brano